AT webdesign
Business / Agriculture and Forestry

Dubbel glas

De aankoop van dubbel glas

Ondanks dat u de aankoop van dubbel glas, dubbel en dwars terug gaat verdienen door de verlaging in energiekosten, blijft het een grote investering. Hier moet u op letten bij het bestellen van dubbel glas.

1.Voorkom condensvorming
Als u kiest voor goed isolerend glas dat de tocht in uw huis vermindert en de kosten op de energierekening verlaagt moet u rekening houden met condensvorming. Door de dikte van het glas en de isolerende factor bestaat de kans op condensering tussen de twee glazen in. Om dit te voorkomen moet u de omgeving goed ventileren. Dit kan onder andere door een ventilatierooster te plaatsen boven het dubbele glas.

2. HR-glas
Bij het aanschaffen van dubbele beglazing komt u termen als HR-glas tegen, gevolgd door een aantal plusjes (HR ++). Dit staat voor hoeveel warmte verlies er door het glas beperkt wordt. Hoe meer plusjes, hoe meer isolatie.
Let op: momenteel wordt er in de nieuwbouw verplicht HR++ glas gebruikt en bij vervanging vaak HR+ glas. Wilt u een betere isolatie die nog jaren vooruit kan, dan is HR++ glas aan te raden.

Voor het beste advies en glas wat uw energierekening omlaag gaat brengen, kunt u terecht bij Glaskoning.nl. Neem telefonisch of per email contact op of raadpleeg de website voor meer informatie.

Gerelateerde artikelen

Beesten of mensen

Kies voor een veilige badkamer

Plat dak? Dakbeheer Hermans is specialist!