AT webdesign
Image default
Business / Agriculture and Forestry

Dubbel glas

De aankoop van dubbel glas

Ondanks dat u de aankoop van dubbel glas, dubbel en dwars terug gaat verdienen door de verlaging in energiekosten, blijft het een grote investering. Hier moet u op letten bij het bestellen van dubbel glas.

1.Voorkom condensvorming
Als u kiest voor goed isolerend glas dat de tocht in uw huis vermindert en de kosten op de energierekening verlaagt moet u rekening houden met condensvorming. Door de dikte van het glas en de isolerende factor bestaat de kans op condensering tussen de twee glazen in. Om dit te voorkomen moet u de omgeving goed ventileren. Dit kan onder andere door een ventilatierooster te plaatsen boven het dubbele glas.

2. HR-glas
Bij het aanschaffen van dubbele beglazing komt u termen als HR-glas tegen, gevolgd door een aantal plusjes (HR ++). Dit staat voor hoeveel warmte verlies er door het glas beperkt wordt. Hoe meer plusjes, hoe meer isolatie.
Let op: momenteel wordt er in de nieuwbouw verplicht HR++ glas gebruikt en bij vervanging vaak HR+ glas. Wilt u een betere isolatie die nog jaren vooruit kan, dan is HR++ glas aan te raden.

Voor het beste advies en glas wat uw energierekening omlaag gaat brengen, kunt u terecht bij Glaskoning.nl. Neem telefonisch of per email contact op of raadpleeg de website voor meer informatie.