AT webdesign
Tuin en buitenleven

Een schutting van hout in de tuin zetten

Bent u op zoek naar schutting van hout? In het voorjaar begint het bij veel mensen te kriebelen om weer lekker de tuin in te gaan. Het onkruid wordt gewied, het mos uit de voegen van de bestrating gehaald, en alles wordt lekker aangeharkt en schoongemaakt. De tuin is het ideale buitenproject. En een tuin krijgt een totaal andere en frisse uitstraling van een nieuwe schutting van hout. Bovendien kunt u door zelf een schutting te bouwen een uniek tuinscherm maken.

De keuze voor het juiste hout

Het is nog niet eenvoudig een nieuwe schutting uit te kiezen. Gaat uw voorkeur uit naar een moderne schutting van hardhout? Of kiest u toch voor een meer klassiek vurenhouten model? Ook de kleur van het hout speelt hierbij een belangrijke rol. Wat altijd van belang is, is dat u kiest voor kwalitatief goed schuttinghout. Het moet niet zo zijn dat uw schutting niet goed bestand is tegen weer en wind. Want klussen is leuk, maar ieder voorjaar een nieuwe schutting plaatsen, is natuurlijk te veel van het goede.

Wilt u de schutting liever niet zelf plaatsen?

Misschien is het zelf maken van een schutting van hout wel helemaal niet aan u besteed. Ook dan hoeft een nieuwe schutting geen grote opgave te zijn. Er zijn veel verschillende kant en klare tuinschermen te verkrijgen. U hoeft dan alleen de palen te plaatsen en de schermen te bevestigen. En heeft u twee linkerhanden, geen tijd of gewoon geen zin om zelf aan de slag te gaan? Dan is het altijd nog mogelijk een nieuwe schutting te laten plaatsen door een professioneel bedrijf. Houthandel Van der Heijden is zo’n bedrijf die deze klus graag voor u klaart. Maar ook als u zelf aan de slag wilt gaan en advies nodig heeft, of als u hout op maat wilt laten zagen, helpt deze professionele houthandel u graag verder.