AT webdesign
Image default
Dienstverlening

Heeft jouw vereniging al een kennisportaal?

Het is niet meer weg te denken in de digitale wereld waarin we nu leven. Een goede website voor een vereniging met een kennisportaal. Waarom, zul je misschien denken. Omdat kennisdelen op dit moment en in de toekomst altijd online zal plaatsvinden. Men is gewend het zelf op internet te kunnen vinden en wanneer dit niet lukt, zal een sip gevoel ontstaan. Heeft jouw vereniging al een kennisportaal of twijfelt de vereniging nog? In dit blog wordt toegelicht waarom ook jouw vereniging een kennisportaal nodig heeft.  

Wat is een kennisportaal? 

Een kennisportaal is een omgeving waarin alle kennis die men nodig heeft, kan verzamelen. Denk aan Word of Excel-documenten, maar ook video’s, afbeeldingen, rapporten en pdf-bestanden kunnen geplaatst worden in een kennisportaal. Het is een verzameling van informatie voor leden, maar in sommige gevallen ook voor niet-leden. Bij een kennisportaal, ook wel kennisbank genoemd, kun je zelf beslissen wie welke informatie ziet. Dit doe je door inlogcodes aan te maken op de website. Iedere gebruiker kun je bepaalde rechten geven en zo kun je ook niet-leden een deel van de informatie laten zien zodra je deze informatie openbaar zet. Vaak wordt het kennisportaal geplaatst op de website voor een vereniging 

Waarom een kennisportaal aan de website toevoegen? 

Zoals in de intro al kort benoemd, zoekt men tegenwoordig graag zelf alle informatie online op. We zijn tegenwoordig ook gewend alles te kunnen vinden online. Recept voor tofu? Even kijken op Google. Last van mijn enkel? Even naar de site van thuisarts. Nieuwe plant gekocht? Dan kijk ik online hoeveel water deze plant nodig heeft. Alles wat we maar kunnen verzinnen, staat online. Ook mensen die lid zijn van een vereniging, willen informatie online terug kunnen vinden. Dit kan je in losse flodders op de website zetten, maar dat maakt het natuurlijk erg onoverzichtelijk. Als je een kennisportaal aan de website toevoegt, kun je structuur aanbrengen binnen de documenten die je online plaatst. Zo kun je makkelijk iets terug vinden. Denk bijvoorbeeld aan een vereniging voor zorgmedewerkers. Stel je wil iets vinden over een bepaald onderdeel binnen de zorg, dan zet je enkel een vinkje in de juiste categorie en je vindt een tal aan documenten. Om het nog makkelijker te maken, kun je meerdere categorieën toevoegen of een zoekfunctie in het kennisportaal plaatsen.  

Al met al heeft een kennisportaal dus zeker voordelen voor jouw vereniging. Zoek een goed webbureau zoals Yard Digital Agency en start vandaag nog.