AT webdesign
Aanbiedingen

Hoe word een animatiefilmpje in elkaar gezet?

Hoe word een animatiefilmpje in elkaar gezet?

Een animatiefilmpje is niet zo heel erg makkelijk om te maken, er gaat toch altijd meer tijd in zitten dan je in eerste instantie zou denken. Vandaar dat mensen dan ook vaak gebruik maken van een animatiebedrijf als ze op zoek zijn naar een animatiefilmpje. Dit bedrijf heeft namelijk veel meer ervaring en zij weten precies hoe ze zo’n filmpje moeten maken. Maar hoe wordt een animatiefilmpje nu eigenlijk in elkaar gezet?

De eerste stap is om een script te schrijven. Dit doe je meestal zelf, het is dan ook de tekst die je wilt hebben in de video. Het script is vaak niet zo heel erg lang, dit komt omdat de animatiefilmpje zelf nu ook niet bepaald lang is. Wat ook handig is, is om in het script bepaalde aanwijzingen te geven. Dan kan het bedrijf hier rekening mee houden. Een voorbeeld: als iets erg hard moet worden uitgesproken dan kun je dit aangeven. Wanneer je het script afhebt zal het bedrijf aan de slag gaan met het storyboard. Een storyboard is een uitgetekend verhaal van het script. Het is allemaal opgedeeld in blokjes, dus net als een stripverhaal. De makers doen dit omdat ze hiermee goed een idee krijgen van de animatiefilmpje. Ze zullen dus uiteindelijk alles baseren op het storyboard. De volgende stap is het toevoegen van de voice over. Dit is de stem die de boodschap over gaat brengen aan de kijker. Misschien heb je zelf al een idee voor een stem? Zeg dit dan ook als je dit hebt, het bedrijf kan dan namelijk makkelijker op zoek gaan naar een geschikt persoon. Als laatste worden nog de geluidseffecten toegevoegd. Ook komt dan de muziek over het filmpje. Zoals je ziet zijn er dus aardig wat stappen die je moet doorlopen voordat je daadwerkelijk een animatiefilmpje gemaakt hebt. Er zijn een hele hoop mensen bij betrokken en in een enkele animatiefilmpje zit toch al gauw aardig wat uren aan werk. Vandaar dat je dus het beste voor een studio kan kiezen. Weet je nu niet precies welke je dan moet kiezen? Donker Media is een top bureau, als je echter zelf op zoek wilt gaan dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Je kunt gewoon even op internet kijken. Zorg er wel voor dat je een beetje de beoordelingen leest. Deze geven je namelijk een goed beeld over het bedrijf waar je mee te maken hebt.

Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van een animatiefilmpje? Op de eerste plaats zorgt een animatie ervoor dat je beter informatie kan vertellen aan de klant. De animatie is altijd lekker vlot en de meeste mensen letten beter op als ze er een zien. Zo zorg je er dus voor dat de informatie of de boodschap beter bij de persoon aankomt. Of je nu een reclame hebt of een intern bericht, het is altijd fijn als je het niet dubbel hoeft te herhalen. Een animatiefilmpje is dus een erg goede oplossing voor dit probleem. Ook zorgt het er voor dat je aardig wat tijd kunt besparen. Je hoeft namelijk niet zelf aan de bak maar je kunt alle zorgen gewoon uit handen geven. Je hoeft alleen maar het script te sturen, dat is eigenlijk alles. Dus geen gezeur meer met fotografen of andere partijen, dit is echt veel makkelijker. Daarnaast laat een animatie toe dat je veel meer mensen kan bereiken. De jongere generatie zal namelijk eerder naar een animatie kijken dan naar een reguliere video. Als kinderen of jongeren dan ook bij je doelgroep horen dan is het een goed idee om een animatiefilmpje te laten maken. Een animatie is dus echt iets wat je toe kan passen als je jouw doelgroep wilt vergroten. Het zorgt voor een frisse uitstraling voor het bedrijf. Daarnaast kan het je aardig wat tijd en kosten besparen. Breng het dus eens een keer ter sprake tijdens een vergadering. Misschien is het wel iets waar jouw bedrijf net op zit te wachten, of misschien is een animatie wel de ideale manier voor jouw bedrijf om een product aan de man te brengen. Doe van te voren wel een beetje onderzoek naar het bedrijf waar je het laat maken. Zo weet je zeker dat je iemand hebt die er alles van af weet en die de taak naar behoren uit kan voeren. Als je hier op let dan weet ik zeker dat het goed komt, voor je het weet heb je een super filmpje in huis.

Gerelateerde artikelen

Biologisch eten in Utrecht

Lamellen zijn de beste optie voor je schuifdeur

Bij zakelijk-holland.nl leest u de interessantste verhalen over zaken doen