Laden...

In enkele stappen naar een energiezuinige woning

Inhoudsopgave

In enkele stappen naar een energiezuinige woning

appartement te koop

Nog niet zo lang geleden was een nieuwe badkamer of keuken een topprioriteit voor eigenaren met renovatieplannen. Nu heeft energiebesparing de hoogste prioriteit. In veel huishoudens zijn energiebesparende aanpassingen doorgevoerd en naar schatting is één op de drie eigenaren van plan om in de komende vijf jaar energiebesparende aanpassingen uit te voeren. Dit is nodig omdat veel bestaande woningen nog laag scoren op energiezuinigheid. Maar hoe maak je van je huis een energiezuinige woning?

Stap 1: het dak isoleren

Het dak is het grootste verlies. Daarom kunt u dit probleem het beste eerst oplossen. Op deze manier bespaar je gemakkelijk 30% energie per jaar. Dakisolatie van schuine daken kan op de volgende locaties worden uitgevoerd:

Binnen, met beschutting, warmte-isolatie en vochtbarrière;

Dak buitenkant (gebogen dak): de stijve isolatieplaat bovenop het dak.

Tip: Indien u de zolder niet gebruikt, kies er dan voor om de zoldervloer te isoleren. Dakisolatie van platte daken kan langs de bovenzijde worden uitgevoerd.

Let op: Per 1 januari 2020 dienen alle daken van woningen en verhuurde panden (aangesloten op het net voor 1 januari 2006) te zijn geïsoleerd. Je zult als huiseigenaar moeten werken om de woning aan de eisen te laten voldoen. Als uw huis tijdens de woningkeuring niet voldoet aan de dakisolatienormen, kan uw huis, afhankelijk van de grootte van het dak, een boete van 9 tot 15 punten krijgen en zelfs ongeschikt worden verklaard.

Stap2: buitenmuren isoleren

Als u tegelijkertijd met buitenmuren en schrijnwerk te maken heeft, kunt u dit het beste tegelijkertijd doen. Bij toepassing van goed geïsoleerde ramen in een niet-geïsoleerde wand bestaat er kans op condensatie in de wand. Er zijn drie mogelijke isolatiemethoden voor muurisolatie:

Afgesneden van de buitenwereld

De sterke muren van het oude huis zijn het beste te isoleren van de buitenwereld. Op de gevel is een nieuwe decoratie vereist, zodat u geen interne ruimte verliest. Fabrikanten kunnen zich aanpassen aan de noodzakelijke thermische isolatie-eisen, zodat ze de dunste buitenmuurafwerking kunnen leveren.

Van binnen geïsoleerd

Alleen wanneer spouwmuurisolatie of externe isolatie niet mogelijk is, kan gekozen worden voor interne isolatie.

Vul de spouwmuur

De vroegste holle muren zijn terug te voeren op huizen uit de jaren vijftig. Wanneer u een schone spouw heeft van 3 tot 6 cm breed, kunt u de spouw vullen of inblazen met isolatiemateriaal. grootste voordeel? Er zijn geen externe en interne veranderingen en de investering is na 3 tot 5 jaar betaald.

Tip: Controleer of de ovenruimte niet alleen breed genoeg is, maar ook schoon genoeg om opnieuw gevuld te worden.

Stap 3: ramen of beglazing vervangen

Vanaf 1 januari 2020 gaat de verplichting tot dubbele beglazing in. Dubbele beglazing is alleen van toepassing op de woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer van de woning. Trappen, inkomhallen en gangen hebben geen dubbele beglazing nodig.

Tijdens het huishoudelijk onderzoek worden bij afwezigheid van dubbele beglazing de volgende boetes opgelegd:

  • 3 straffen voor 1 enkel glasraam;
  • 9 strafpunten kunnen worden gebruikt voor meer dan één glazen raam.

Vanaf 1 januari 2023 wordt de penaltyscore verhoogd naar respectievelijk 9 en 15. Vanaf 15 strafpunten kan de overheid verklaren dat de woning ongepast is.

Als het profiel in slechte staat verkeert, kunnen schrijnwerk en glas samen worden vervangen. De U-waarde (warmteoverdracht) van het raamprofiel bepaalt immers de U-waarde van het gehele raam.

Als het profiel nog winddicht en sterk en duurzaam is, kan het rendabel zijn om het oude glas te vervangen door hoogrendementsglas.

Tip: op de site van de raamfabrikant kun je glas vinden dat bij je past, zoals het verminderen van straatlawaai of het blokkeren van zonlicht.

Stap 4: vloeren isoleren

Wanneer het dak en de buitenmuren goed geïsoleerd zijn, zijn de deuren en ramen voorzien van warmte-isolerend glas Het isoleren van de vloer is de vierde stap om tot volledige isolatie van de woning te komen.

Hoe bereik je de ideale Umax van 0,24 W / m²K? door:

Isoleer de vloer zelf met een isolatieplaat met een dikte van minimaal 10 cm en een λ-waarde van 0,022 W / m²K;

Isoleer het plafond van de wijnkelder met minimaal 14 cm minerale wol met een lambdawaarde van 0,032 W / m²K, of minimaal 10 cm isolatieplaat met een lambdawaarde van 0,022 W / m²K.

Tip: U kunt de vloer op twee manieren isoleren: boven en onder. Tot nu toe is de bodem het gemakkelijkst, omdat je de bestaande vloer niet hoeft aan te raken. Deze oplossing is echter niet altijd haalbaar. In een woning zonder (kruip) kelder kun je alleen de bovenste verdieping isoleren.

Stap 5: techniek

Condensatieketel vervangen

Meer dan de helft van onze energierekening wordt gebruikt voor verwarming. Investeer bij verwarming met elektriciteit of gas in HR-ketels of warmtepompen. Bent u van plan om te isoleren, of is uw woning volledig geïsoleerd en gebruikt u vloerverwarming voor verwarming? Overweeg dan om een ​​warmtepomp te installeren.

Er zijn drie soorten warmtepompen:

  • Geothermische pomp: absorbeert warmte uit de grond.
  • Water-warmtepomp: onttrekt warmte aan water.
  • Luchtwarmtepomp: absorbeert warmte van buitenlucht.

Tip: Sommige hybride stroomapparatuur combineert warmtepomp, ketel en ketel om een ​​beter energiebesparend effect te bereiken.

Ventileren

Nieuwe huizen moeten worden uitgerust met ventilatiesystemen. Het wordt ook aanbevolen om te zorgen voor ventilatie in bestaande huizen om hun isolatievoorwaarden vandaag grondiger te maken.

De overheid maakt onderscheid tussen renovatie en uitbreiding.

  • Tip 1: Wil je toch tegelijkertijd investeren in nieuwe ramen? Gebruik dan een ventilatierooster.
  • Tip 2: Gelijktijdig ventileren en verwarmen? Welke regel. Via het E + systeem wordt de vervuilde warme lucht afgezogen en gerecycled als energie.

huis te koop drongen

https://be.propenda.com

Hier zijn enkele gerelateerde berichten

Amsterdam, de hoofdstad van Nederland, is een stad die veel te bieden heeft voor zowel

...

Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol in onze dagelijkse keuzes, en dat geldt ook voor

...

Wanneer je op zoek bent naar de perfecte vloer voor je huis, is hout een

...

Veiligheid is altijd een prioriteit in ons dagelijks leven, of het nu thuis is of

...

Het zijn die eerste dagen dat de kou breekt dat we weer echt kunnen genieten

...

Over het algemeen wordt er veel aandacht besteed aan het inrichten van de woonkamer, keuken

...

Heb je net een huis gekocht of ga je binnenkort verhuizen? Dan is het tijd

...

Wanneer u een eigen auto bezit en er trots op bent, dan wilt u deze

...

Biggelaar Parket uit Veghel is al jaar en dag een gevestigde waarde in Limburg en

...

  Renovatie van oude ramen.Vanwege het gebruik van moderne materialen bij de vervaardiging ervan (bijvoorbeeld

...

Als je thuis rolluiken hebt, weet je vast alles over het gemak en comfort wat

...

Het is een van de spannendste momenten in uw hele leven: het kopen van uw

...

Bent u op zoek naar de ervaren dienstverlening van een makelaar in Wageningen of in

...

Bij een verhuizing binnen Rotterdam of omgeving, kunt u twijfelen of u een verhuisbedrijf in

...