AT webdesign
Image default
Gezondheid

Met hypnotherapie je angst overwinnen nabij Rotterdam: wat is het verschil met cognitieve therapie?

Hypnotherapie heeft pas sinds enkele jaren echte bekendheid gekregen, maar eigenlijk is het een van de oudste vormen van psychotherapie. Binnen deze behandelvorm wordt gebruik gemaakt van verschillende therapieën, zoals EMDR en imaginatie. Omdat de therapie gebaseerd is op diverse psychologische stromingen noemen we deze een integratieve psychotherapie. Tijdens hypnotherapie word je in een soort trance gebracht, waarbij je tot je onbewuste kunt doordringen, terwijl je zelf te allen tijde de controle houdt. Het kan prima samengaan met andere behandelvormen. Om op deze manier je angst te overwinnen nabij Rotterdam, wend je je tot I-Reflection in Capelle aan den IJssel.

Gevoelens en cognities

De juiste hypnotherapeutische behandeling weet op zichzelf effect te bereiken, maar ook de effecten van andere behandelvormen te versterken. Je wordt door de ervaren behandelaar van bovenstaande praktijk in een volledig ontspannen, maar tegelijkertijd geconcentreerde staat gebracht. Je doet inzichten op over je gevoelens en overtuigingen. Het verschil met cognitieve therapie? Bij cognitieve therapie staan cognities centraal, die men in het heden een ander perspectief tracht te geven om onverwerkte problemen aan te pakken.

Hoe gaat de behandeling precies in zijn werk?

Wil jij je angst overwinnen in Capelle aan den IJssel vlak bij Rotterdam met behulp van hypnotherapie? Gedurende een sessie bij I-Reflection brengt de behandelaar jou in een lichte trance, waarbij je zelf de volledige controle houdt. Vervolgens stelt deze jou vragen, zodat je leert jouw gedachten en gevoelens onder woorden te brengen. Zo verkrijg je inzicht in waar deze vandaan komen. De behandeling is niet alleen effectief bij angst, maar ook bij trauma’s, slaapprobleme en chronische pijn.

Volledig op jouw afgestemde behandelingen

Ben jij voornemens je angst te overwinnen bij deze in regio Rotterdam gevestigde praktijk voor hypnotherapie? Dan ben je in goede handen. De hypnotherapeut is ervaren en beschikt uiteraard over het juiste diploma. Kenmerkend voor deze praktijk is de open en begripvolle benadering die er wordt gehanteerd. Elke behandeling wordt volledig op jou als cliënt afgestemd.

https://www.i-reflection.nl/