AT webdesign
Business / Agriculture and Forestry

Verschillende soorten traprenovaties

Wanneer je een trap renovatie wilt, moet je goed bedenken hoe je dit voor elkaar wilt gaan krijgen. Er zijn een paar vragen die beantwoord moeten worden, omdat het toch wel een prijsje heeft, zo’n renovatie. Ook wil je natuurlijk dat het lang meegaat. Om het wat makkelijker te maken, zijn hier de verschillende soorten traprenovaties, op een rijtje, zonder trapleuningen. Zo weet je precies wat je kan verwachten.

Woodstair renovatie. Dit is een renovatie waarbij op je trap houten stroken worden neergezet. Dit zorgt voor een mooie uitstraling en een comfortabele ondergrond voor op de trap. Het voordeel van een woodstair renovatie is dat er veel keuze is uit verschillende soorten hout. Omdat het hout is, is de kleurkeuze ook heel flexibel. Met hout kan je bijna alles doen; je zou het zelf groen kunnen verven als je daar de behoefte aan hebt. Hierdoor heb je enorm veel vrijheid. Het nadeel is dat hout toch wel wat meer verzorging nodig heeft dan soortgelijke materialen. Het gaat lang mee, als je de juiste onderhoud hebt.

Kunststof renovatie. Net zoals bij de woodstair renovatie, worden er stroken neergezet op de trap. Het verschil is natuurlijk dat in plaats van hout, dit kunststof is. Het voordeel van kunststof is is dat er geen onderhoud voor nodig is. Ook komen er minder vaak krasjes of deukjes in kunststof. Er zitten wel twee nadelen aan. Het eerste nadeel is dat kunststof minder lang mee gaat dan hout, en het tweede nadeel is dat het minder bewerkbaar is dan hout.

Meerdere lagen renovatie. Dit is een andere soort renovatie. In plaats van stroken, worden er kant en klare overzettreden opgelegd die bestaan uit twee lagen; een eigen toplaag en ook een laag betrix. Op de lagen zit een antislip stuk, waardoor de trap veilig is. Dit is vooral handig als er olieen zijn gebruikt om het oppervlak een mooie, moderne uitstraling te geven. Het nadeel is dat dit duurder is dan de bovengenoemde opties.

 

 

 

 

 

 

http://lamiwood.nl

Gerelateerde artikelen

Rare wetten in de wereld

Naar de tandarts

De achteruitrijcamera als extra paar ogen