AT webdesign
Image default
Meubels

Vloer opties voor je zolder

Het gebeurt bij bijna iedereen. Hoe langer je in je huis woont, hoe meer spullen je verzameld en hoe minder ruimte er beschikbaar is om al je nieuwe of oude spullen op te bergen. Na een tijdje heb je wellicht meer ruimte nodig of misschien wil je wel je zolder ombouwen tot een extra slaapkamer. Als je je zolder wilt verbouwen dan is het moeilijkste deel van het verbouwen waarschijnlijk het leggen van een nieuwe vloer. Voordat je een nieuwe vloer kiest zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. In deze blog worden er vloer opties gegeven voor je zolder. 

Voorschriften

Voordat je begint moet je bij je stad, gemeente of vereniging van huiseigenaren navragen of je die ruimte, ofterwijl de zolder, mag verbouwen. Er zijn meestal geen regels tegen het verbouwen van je zolder voor een extra slaapkamer of opslagruimte. Houd er rekening mee dat als je toestemming om je verbouwingsplannen uit te voeren, je zolder in de toekomst onderworpen kan worden aan inspecties door bouwinspecteurs. 

Vloeroppervlak

Het is natuurlijk wel belangrijk dat wat je op je zolder opslaat, het wel moet passen. Bedenk eerst hoe je de ruimte gaat gebruiken. Denk niet alleen aan het vloeroppervlak, maar ook aan de hoofdruimte die je hebt. Het is uiteindelijk wel handig dat je bij de spullen kan wanneer je deze nodig hebt. Ook wanneer je de ruimte verbouwd tot een slaapruimte dan is het belangrijke welke meubels erin passen en waar je het beste een bed kan plaatsen, waarbij je niet je hoofd kan stoten. Meet dan ook de meubels op die je op de zolder wilt plaatsen zodat je zeker weet dat het allemaal past. Het zou zonde zijn om je meubels te verplaatsen terwijl het eigenlijk niet past. Wellicht moet je meubels uit elkaar halen om deze te verplaatsen. Hier moet je dan ook rekening mee houden. Als je spullen op de zolder wilt plaatsen, kun je deze in verhuisdozen plaatsen, zodat je netjes deze dozen kan opstapelen. Zo is er meer plek voor andere dingen op je zolder. 

Balken en maximale gewicht

Controleer de balken van je zolder en het maximale gewicht. Voordat je begint met de verbouwing van je zolder, moet je ook nagaan hoe groot de balken zijn. Draagbalken op zolders worden meestal gebruikt om het gewicht van het plafond in de kamers eronder te dragen. Sommige huizen, vooral oude huizen, hebben kleine balken. Het bestaat ook soms dat er geen balken zijn en dat scheelt weer tijd en energie om deze balken te controleren. 

Als je de vloeren wilt controleren op gewicht dan is het handig om een expert uit te nodigen die kan controleren of dat je zolder bestand is tegen het gewicht van vloeren en wat je ook van plan bent om daar te plaatsen. 

Natuurlijk is het wel zo daar je daar iets voor moet betalen dus houd daar rekening mee. Lees meer op de website.

Vloer opties

De stijl van de vloer hangt niet alleen af van je eigen persoonlijke smaak, maar ook van je visie over hoe je de ruimte gaat gebruiken. 

Als je van plan bent om de ruimte alleen als extra opslagruimte te gebruiken, is multiplex de beste optie, Er wordt aangeraden om multiplex te nemen van minstens 7-10 cm om er zeker van te zijn dat het stevig genoeg is om te dragen wat er ook op komt. Als je een extra slaapkamer gaat creëren en je wilt een afgewerkt uiterlijk dan wordt er aangeraden om luxe vinyl, laminaat of tapijt te nemen. 

https://cicami.nl/gietvloer-zaandam/