AT webdesign
Image default
Zakelijke dienstverlening

Voordelen van een Pimcore Patform

Pimcore is een Open Source platform voor content management en commerce. Het vormt de basis van alle klantervaringen en levert consistente en gepersonaliseerde inhoud via alle kanalen, zoals de shops, websites en apps. Alle klantinformatie, productinformatie en content worden centraal beheerd. Een Pimcore agency helpt bij het ontwikkelen van het PIM-systeem.

 

Kenmerken van een Pimcore Platform

Door content-, product- en klantinformatie te centraliseren, biedt Pimcore een effectief hulpmiddel voor contentpersonalisatie. Dus op het juiste moment, content op maat, voor de juiste persoon, via het juiste kanaal. Met tools voor marketing automatisering kan er primair gecommuniceerd worden met de doelgroep op basis van geconfigureerde triggers.

Kenmerken:

  • CMS: Met een Content Management Systeem kan content snel gepubliceerd worden via meerdere kanalen.
  • Commerce: Ontwikkel de beste B2B- en B2X-shop die je kunt hebben. Verhoogt de omzet en service met een efficiënt platform wat gekoppeld kan worden aan bedrijfsapplicaties.
  • PIM: De Product Informatie Management tool zorgt voor de juiste productinformatie voor alle kanalen en maakt het beheer makkelijker.
  • MDM: Met Master Data Management alle masterdata op één plek inclusief structuur, hiërarchie, versies, validatie, etc.
  • CDP: Met Customer Data Platform kan data van klanten centraal beheerd worden en meerdere bronnen geanalyseerd worden.
  • DAM: Alle mediabestanden gecentraliseerd met de Digital Asset Management

Het platform en de zelfstandige modules zijn zeer gebruiksvriendelijk en contentmanagers met verschillende expertiseniveaus kunnen er snel en eenvoudig mee werken.

 

Waarom kiezen voor een Pimcore Agency?

Momenteel is Pimcore het meest complete Content Management Systeem/Digital Experience Platform dat bestaat. Door onderzoekbureaus als Gartner en Forrester werd het platform al eens positief beoordeeld.

Wereldwijd wordt het Pimcore Platform al door zo’n minimaal 82.000 organisaties gebruikt. Doordat er wereldwijd minimaal 100 Pimcore partners zijn, groeit Pimcore erg snel. In Nederland kennen we ook een Pimcore agency partner, die veel kennis en gecertificeerde ontwikkelaars heeft.