AT webdesign
Business / Agriculture and Forestry

Wat is NEM

NEM is niet een cryptocurrency. In beginsel gaat het om een blockchain platform en p2p-netwerk voor de ontwikkeling van een decentrale economie op basis van gelijke mogelijkheden en financiële vrijheid. 

NEM maakt gebruik van een eigen cryptomunt, de XEM, maar beschikt o.a. ook over een p2p-communicatie systeem en een systeem voor het maken van virtuele goederen. 

Waarom zou je investeren in NEM? 

Bitcoin is  de beste cryptocurrency, maar is niet makkelijk te gebruiken als een platform voor de ontwikkeling van applicaties en vereist zeer veel rekenkracht. Het is een platform voor de ontwikkeling nieuwe blokketenoplossingen en is een veel lichter netwerk. Het vereist niet veel rekenkracht om o.a. een node (volwaardige kopie van de blockchain) te draaien op een computer. 

NEM maakt niet gebruik van een PoW-algoritme waarbij enorme rekenkracht is vereist voor het bijhouden en valideren van de blokchain. NEM maakt gebruik van een Proof of Importance (POI) algoritme in combinatie met een intern ontwikkelde Eigentrust++ oplossing om transacties te valideren en het netwerk te beveiligen. 

Binnen het NEM netwerk kan iedereen met een computer deelnemen binnen het netwerk en XEM oogsten. PoI is te vergelijken met een Proof of Stake (PoS) algoritme, maar met het belangrijk verschil dat het niet alleen maar gaat om wie het meeste XEM op zijn wallet heeft staan. 

Er worden andere overwegingen meegenomen op basis van gedrag dat een positieve invloed heeft op de ontwikkeling van een dynamische economie. Activiteit wordt ook beloond en niet zozeer het passief vasthouden van XEM in een wallet. Dit maakt dit blokketen project uniek. 

Bron: https://bitvavo.com/nl/blog/wat-is-nem

 

Gerelateerde artikelen

Plat dak? Dakbeheer Hermans is specialist!

Zo maak je duurzame keuzes voor in huis

Een toegangscontrolesysteem voor uw bedrijf