AT webdesign
Image default
Dienstverlening

Begeleid wonen geeft jongeren de zelfstandigheid waar zij om vragen

Niet ieder kind groeit even eenvoudig op. Begeleid wonen is daarom een mooie uitkomst die veel jongeren in de samenleving echt uitkomst biedt. Leviaan is een goed voorbeeld van een organisatie die jongeren tussen de 18 en 26 jaar oud de kans biedt om uit hun ouderlijk huis te verhuizen naar een vertrouwde omgeving waar zijn de begeleiding krijgen die ze nodig hebben. Deze mogelijkheid is speciaal voor jongeren die buiten de boot dreigen en het nog niet gelukt is op zich zelf te gaan wonen maar dit wel heel graag zou willen. In het speciale programma van Leviaan krijgen jongeren de mogelijkheid om twee jaar begeleid te wonen. In deze twee jaar worden de jongeren actief begeleid door specialisten die hun helpen hoe zij zich het beste staande kunnen houden in de maatschappij.

Begeleid wonen is niet geschikt voor alle jongeren

Leviaan verwelkomt alle jongeren die het nodig hebben om begeleid te wonen. Natuurlijk is het belangrijk dat juist de jongeren die het nodig hebben, geselecteerd worden voor deze mogelijkheid. Daarom vindt er voorafgaand altijd een selectieprocedure. De specialisten van Leviaan bekijken de situatie nauwkeurig en bepalen of begeleid wonen ook wel echt iets is waar de jongere baat bij heeft. Het is natuurlijk een wederzijdse samenwerking. Het kan daarom ook zijn dat er een advies gegeven wordt om te kiezen voor een andere instantie of ander type hulpverlening. Heb jij interesse in het begeleid wonen bij Leviaan, maar twijfel je of het de beste oplossing voor je is? Neem dan gerust contact met deze instantie op. Zij zijn er om je te helpen en bekijken graag samen met jou wat de beste oplossing is.

Het trainingscentrum voor jongeren met autisme

Begeleid wonen voor jongeren is een belangrijk programma bij Leviaan. Naast de mogelijkheid om jongeren begeleid te laten wonen, heeft Leviaan ook een speciaal trainingscentrum opgericht voor jongeren met autisme. Hier krijgen jongeren met autisme de mogelijkheid zich optimaal te ontwikkelen. Gespecialiseerde deskundigen zullen de begeleiding bieden die nodig is. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op met deze specialist.

https://leviaan.nl