AT webdesign
Image default
Woning en Tuin

Bescherm je tiny house tegen diefstal

Omdat ze goedkoop en mobiel zijn, zijn Tiny Houses een steeds populairder alternatief voor huur- en koopappartementen. Maar wat de woningen zo aantrekkelijk maakt, kan ook een veiligheidsrisico blijken te zijn: Zo maakt de mobiliteit van Tiny Houses het bijvoorbeeld mogelijk voor dieven om onbeschermde huizen eenvoudigweg weg te slepen en ze indien nodig op een afgelegen locatie te demonteren voor hun afzonderlijke onderdelen.


http://www.youtube.com/watch?v=81SwalZrBt8
 

 

Potentiële risico’s: diefstal of vandalisme

Laten we eerlijk zijn: wie met een Tiny House door het land rijdt, maakt zichzelf de spreekwoordelijke “kleurrijke hond”. Het risico dat een afgewerkt Tiny House van je wordt gestolen door iemand die er wil wonen is relatief laag. De situatie kan anders zijn bij halffabricaten, die enerzijds vaak wachten op de volgende stappen buiten de gebaande paden en onbewaakt, en anderzijds gemakkelijk van uiterlijk te veranderen zijn.
 
Ook wekt de nieuwsgierigheid van Tiny House de nieuwsgierigheid op, zodat “jokers” zich genoodzaakt zouden kunnen voelen om binnen te komen en “rond te kijken”. Afhankelijk van hoe goed het huisje al is gebouwd en ingericht, of het nu alleen als gastenappartement voor de tuin of als hoofdverblijf wordt gebruikt, kunnen er ook een aantal objecten in het huisje staan die de bezoekers onuitgenodigd “de moeite waard” vinden om mee te nemen. Laten we vandaag eerst eens kijken naar de vraag hoe we uw Tiny House kunnen beschermen tegen diefstal.
 

Hoe kunnen Tiny Houses diefstalbestendig worden gemaakt?

Zoals eerder vermeld is de mobiliteit van de Tiny houses niet alleen een voordeel maar ook een mogelijke zwakte in termen van bescherming tegen diefstal. Een zeer eenvoudige diefstalbeveiliging is daarom het huis opkrikken en de wielen verwijderen. Dit is sowieso aan te bevelen voor langere standtijden. Als het tiny house zich slechts tijdelijk op één plaats bevindt, kan de bevestiging van een wielklauw voorkomen dat het tiny house zonder toestemming wordt gesleept. Kokersloten voor kogelkoppelingen ter bescherming tegen diefstal van losgekoppelde en gekoppelde aanhangers zijn ook verkrijgbaar bij de vakhandel.

 

Lees meer over tiny house op Tiny House Life