AT webdesign
Image default
Aanbiedingen

Dit moet je weten over linkbuilding

Wil je als ondernemer gebruik gaan maken van linkbuilding? Dan moet je goed weten wat je allemaal kunt verwachten. Het kan namelijk een tijdrovende klus zijn en je moet daarom goed gaan bepalen of het wel binnen jouw andere werkzaamheden gaat passen. Het is daarom een betere zet om hier een professional voor in te schakelen. Een bedrijf die jou hier te allen tijde in bij kan staan is Ranking Masters. Ondanks dat je hulp krijgt, is het toch verstandig om te weten wat het precies inhoudt en wat je ermee kunt bereiken.

 

Linkbuilding om hoger in de zoekresultaten te verschijnen

Linkbuilding is een speciale vorm van SEO, waarbij er relevante links op andere websites wordt verkregen. Deze links zullen weer naar jouw website verwijzen, waardoor jij meer bezoekers krijgt. Het verkeer gaat met slechts een aantal stappen omhoog en je hebt ook een betere vindbaarheid in Google. Je wordt immers beloond voor de relevante informatie die op jouw website te vinden is. Als je meer links hebt dan jouw concurrenten kan het jou dus een hoge ranking opleveren en heb je binnen een korte tijd nieuwe klanten die jouw producten of diensten aan gaan schaffen.

 

Kwaliteit van de links van belang

Bij linkbuilding wordt altijd onderscheid gemaakt tussen verschillende soorten links. In eerste instantie heb je kwalitatieve links. Dit is tevens het belangrijkste. Het wordt namelijk gezien als een ‘stem’ op jouw website. Hoe meer stemmen je hebt, hoe hoger je in de zoekresultaten komt te staan. Wanneer het allemaal naar behoren uitgevoerd wordt, zal het resultaat direct zichtbaar zijn. De externe links moeten daarom ook altijd relevant zijn aan het onderwerp van de website. Door andere websites te benaderen, heb je binnen een korte tijd meer waardevolle informatie en kunnen jouw klanten jouw bedrijf vinden.

 

Andere vormen omschreven

Je kunt bij linkbuilding echter ook voor linkbait gaan. Hierbij is er niet direct een link te vinden, maar trek je de aandacht van andere websites om weer links naar jouw websites te gaan plaatsen. Hierbij kun je bijvoorbeeld al denken aan een nieuwsartikel, een tool of een video. Als deze opgepakt wordt, zijn er altijd weer websites zoals blogs die naar jouw website gaan linken. Als laatste kun je ook naar interne links gaan kijken. Hierbij link je binnen jouw eigen website door naar andere producten en diensten die ermee te maken hebben. De belangrijke pagina’s worden hiermee ook duidelijk.

 

Verhoog jouw omzet met links

Linkbuilding wordt voornamelijk uitgevoerd om meer bezoekers naar jouw website te trekken. Wanneer er voldoende bezoekers komen, kan de omzet ook alleen maar groeien. Met jouw relevante informatie, de producten en diensten die je levert en de hoge ranking in de zoekmachines zal iedereen overtuigd zijn van jouw kwaliteiten en de aankoop bij jou doen in plaats van bij de concurrenten. Uiteindelijk zal dit jou weer nieuwe voordelen op gaan leveren en heb je binnen een korte tijd jouw investering bij Ranking Masters terugverdient aan de hand van de hogere omzet.

 

 

Op zoek naar scherpe linkbuilding tarieven?