AT webdesign
Image default
Telefonie

Hoe kun je een smartphone het beste beschermen?

Wist je dat bijna 1 op de 3 Nederlanders een smartphone heeft? De volgende vraag is dan ook of zij allemaal een telefoonhoesje hebben aangeschaft om hun smartphone te beschermen. Het antwoord is waarschijnlijk nee, want nog steeds worden er met grote regelmaat meldingen gedaan bij verzekeraars nadat de smartphone is gevallen. Als we onze telefoon dagelijks gebruiken en bijna overal mee naartoe nemen, dan is een gsm hoesje een absolute must. In dit artikel geven we antwoord op de meest gestelde vragen bij het aanschaffen van een smartphonehoesje.  

Kun je beter een origineel telefoonhoesje kopen?

Veel mensen kopen het telefoonhoesje rechtstreeks bij de telefoonfabrikant. Een goed voorbeeld hiervan is Apple. Er worden daar goede iPhone 13 Pro cases aangeboden, maar tegen erg dure prijzen. Een siliconen hoes kost daar al snel €45 en beschermt alleen de zijkanten en achterkant van de smartphone. Een soortgelijk telefoonhoesje dat rondom bescherming biedt is bijvoorbeeld op Bol.com voor slechts €19,90 te koop. Dit geldt ook voor andere fabrikanten, zoals Samsung of Huawei.  

Is het verstandig om een screenprotector aan te brengen?

Dit hangt volledig af van het type hoesje dat je hebt gekocht. Een wallet case, bookcase of flipcover beschermt ook het display. Het is dan eigenlijk een beetje overbodig om nog een screenprotector aan te brengen. Bij een backcover, waar het scherm vrij blijft, is het wel raadzaam om een screenprotector te gebruiken. Het kan namelijk altijd een keer voorkomen dat je mobiele telefoon per ongeluk samen met de huissleutel in je zak stopt en het display bekrast raakt. Een beschermfolie (het liefst van gehard glas) helpt hiertegen.

 =