AT webdesign
Image default
Marketing

Marketing groei met linkbuilding

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Het is een manier om de autoriteit en het vertrouwen van je website te vergroten door links van andere websites naar jouw website te verkrijgen. Dit kan helpen om de positie van je website in de zoekresultaten van zoekmachines te verbeteren, wat kan leiden tot meer verkeer en conversies op je website. Wil je linkbuilding uitbesteden? Lees verder.

Er zijn verschillende manieren om links te verkrijgen

 1. Guest blogging: Schrijf een blogpost voor een andere website en krijg een link naar je eigen website.

 2. Partnerships: Zoek naar mogelijkheden om samen te werken met andere bedrijven en vraag om een link op hun website.

 3. Broken linkbuilding: Zoek naar links naar niet-bestaande pagina’s op andere websites en bied aan om een werkende link naar een relevante pagina op je eigen website te verstrekken.

 4. Infographic marketing: Maak een infographic en vraag aan andere websites of ze deze op hun website willen plaatsen, met een link naar je eigen website.

Er zijn verschillende voordelen aan linkbuilding voor SEO

 1. Verbetering van de zoekmachineposities: Zoekmachines gebruiken links als een belangrijke factor om te bepalen hoe relevant en betrouwbaar een website is. Als je website veel links van andere hoogwaardige websites heeft, kan dit helpen om de positie van je website in de zoekresultaten te verbeteren.

 2. Toename van het verkeer naar je website: Als je website hoger in de zoekresultaten verschijnt, is de kans groter dat mensen op je website klikken en dus naar je website komen. Dit kan leiden tot meer verkeer en mogelijk ook meer conversies op je website.

 3. Versterking van het merk: Links van andere websites kunnen helpen om het vertrouwen in je merk te versterken en je merknaam te vestigen als een autoriteit in je industrie.

 4. Referral verkeer: Links naar je website kunnen ook leiden tot referral verkeer, wat betekent dat mensen naar je website komen via de link op een andere website in plaats van via een zoekmachine. Dit kan leiden tot kwalitatief hoogwaardig verkeer en mogelijk ook meer conversies.

Belangrijke punten die je moet onthouden bij het kiezen voor linkbuilding

 1. Linkbuilding is niet alleen om het verkrijgen van zoveel mogelijk links. De kwaliteit van de links is minstens zo belangrijk als de hoeveelheid. Zoekmachines geven meer waarde aan links van hoogwaardige websites dan aan links van lage kwaliteit of spammy websites. 

 2. Werk met betrouwbare en relevante websites voor je industrie. 

 3. Onthoud dat linkbuilding een langetermijnstrategie is en dat het tijd kan kosten om resultaten te zien. 

 4. Heb geduld en blijf consistent werken aan het verkrijgen van hoogwaardige links.

Linkbuilding is een belangrijke strategie voor SEO, die kan helpen om de autoriteit en het vertrouwen van je website te vergroten en de positie van je website in de zoekresultaten te verbeteren. Neem contact op met een SEO consultant voor de beste resultaten. Er zijn verschillende manieren om links te verkrijgen, zoals guest blogging, partnerships, broken linkbuilding en infographic marketing.