AT webdesign
Image default
Verbouwen

Snelle oplevering en financieel voordeel met een bouwdroger

Het gebruik van een bouwdroger bij bouwprojecten wordt nogal eens afgeraden. Echter, zoals beneden zal blijken, zijn er een aantal grote voordelen verbonden aan deze drogers. Dit apparaat wordt gebruikt om vocht uit een woning te verwijderen. Denkt u dan bijvoorbeeld aan bouwvocht in nieuwbouw of na een verbouwing, maar ook aan vochtschade na wateroverlast. Deze droger verwijdert het vocht door de lucht te laten condenseren en het water dat daarbij vrij komt af te voeren. De droge lucht wordt vervolgens weer de ruimte ingebracht. Er zijn twee belangrijke voordelen verbonden aan het gebruik van bouwdrogers.

Een snelle oplevering met een bouwdroger

Een aannemer zal u exact kunnen adviseren hoe lang de droogtijd voor uw bouwproject in beslag zal nemen. Deze kan bij kleine renovaties 3 weken zijn, maar bij nieuwbouw is dit soms meer dan een jaar. Totdat de droogtijd is verstreken, kan er niet worden overgegaan op stucwerk, schilderwerk, behangwerk of het leggen van de vloeren en dit heeft dus direct invloed op de datum van de oplevering. Het argument dat bouwdrogers schade kunnen aanrichten omdat ze te snel zouden drogen gaat tegenwoordig niet meer op. Specialisten zoals BSTEEN kunnen u exact adviseren welke bouwdroger uw ruimtes op een verantwoorde en veilige manier kan drogen. Wie wil er nu niet eerder een nieuwe woning intrekken of gaan beginnen met het afwerken van een nieuw gerenoveerde ruimte?

Bouwdrogers besparen u geld

Veel woningen en ruimtes worden, nadat de werkzaamheden zijn afgerond, gedroogd door middel van ventilatie in combinatie met verwarming. Warme lucht houdt meer vocht vast en door de ramen open te zetten of het ventilatiesysteem in te schakelen, kan dit snel worden afgevoerd. Dit is echter wel een dure methode, want tijdens de droogperiode moet uw verwarming dan constant op 20 graden staan. En de warmte die u dan stookt wordt samen met het water helaas ook net zo snel weer afgevoerd. Hierdoor zal uw verwarmingssysteem op volle toeren moeten werken. Bouwdrogers huurt u echter voor bedragen die beginnen bij 5 euro per dag en deze apparaten zijn bijzonder energiezuinig. Ze versnellen daarom niet alleen de oplevering, maar ze doen dit ook op een goedkopere manier.

https://bsteen.be