AT webdesign
Image default
Toerisme

Twentse hotels in de stad

Ben jij zo iemand die tijdens een city trip de hele tijd met de reisgids in de hand loopt om geen enkel hoogtepunt te missen? Dan hebben we een tip voor je.

Nee, dit keer gaat het niet om Parijs, Praag, New York of zelfs St.Petersburg. We zoeken het dichter bij huis. Breng eens een bezoek aan Enschede of Almelo.

Ja, die zag je niet aankomen! Deze Twentse steden zijn een goedbewaard geheim. Maar het wordt tijd dat ze uit de schaduw treden en gezien worden voor wat ze zijn: uitermate boeiende steden waar je met gemak een lang weekend kunt rondlopen – en dan heb je nog niet alles gezien. Neem de tijd om de steden te bezichtigen en boek een paar overnachtingen in één van de vele Twentse hotels in de stad van je keuze.

Muziek, kunst en cultuur

Wist je dat er in de Twentse steden verschillende musea van naam te vinden zijn? Van cultuurhistorisch tot moderne kunst. De de regio Twente kent een onverwacht groot aantal theaters en podia. En ook als liefhebber van (muziek-)festivals kun je in de Twentse steden enorm veel moois ontdekken.

Architectuur      

Voor de liefhebber van architectuur is Almelo een bijzondere bestemming. Na het wegvallen van de textielindustrie bleven de oude industriële complexen leeg achter. Bij de renovatie werd veel aandacht besteed aan de architectuur die het moderne en het oude met elkaar verenigde. De stad won daarmee de Rijksprijs voor Bouwen en Wonen.

Ook de Enschedese wijk Roombeek (na de vuurwerkramp van 2000) trekt na haar wederopstand architectuurliefhebbers van over de hele wereld.

Funshoppen

Shoppen? Daar moet je niet over praten, dat moet je gewoon doen. Zeker in de Twentse steden is het aanbod aan leuke winkeltjes enorm. En als je even moet bijkomen is er altijd wel een terrasje in de buurt.

Hotels in stad vinden

De Twentse steden hebben meer te bieden dan je in een dag kunt zien. Boek daarom een van de Twentse hotels midden in de stad. Kijk op www.visitoost.nl  voor een overzicht van de betere hotels in de Twentse steden. Selecteer op locatie en filter de resultaten op de gewenste voorzieningen zodat je in enkele minuten het geschikte hotel hebt gevonden. Het boeken van je overnachtingen kost je vervolgens slechts een paar minuten.

https://www.visittwente.nl/overnachten/in-de-stad/