AT webdesign
Image default
Links / Index

Vastgoed tips

De verkoop van een huis is heel anders dan het kopen van een huis. Het kopen van een huis gaat over het algemeen emoties en gevoelens, maar de verkoop van een huis meestal centra op wat listing agenten graag noemen het maximaliseren van winstpotentieel. De tips hier van toepassing zijn op de eerste keer huizenverkopers, of elke verkoper behoefte aan een onroerend goed opfrisser.

Prijs uw huis nauwkeurig
Je wilt niet de verkeerde indruk te creëren door het prijzen van uw huis hoog en vervolgens te verlagen. Evenmin wilt u geld op de tafel te laten.

Een gerenommeerde listing agent kan u hierbij helpen. Kies niet voor de schoonzus van je neef die alleen maar in onroerend goed ploetert. Je zult het veel beter doen als je kiest voor een ervaren makelaar die verkoopt een behoorlijk aantal aanbiedingen, bij voorkeur in uw buurt.

Uw agent zal analyseren vergelijkbare verkopen en voor te bereiden een schatting van de waarde-vaak een CMA-voor vergelijkende marktanalyse genoemd. Het is OK om dit te vergelijken met de Zestimate op Zillow, maar let op de verschillen uw agent zal wijzen op, omdat uw listing agent moet de ervaring en opleiding om u te voorzien van een meer nauwkeurige mening van de waarde.1

Home Staging verhoogt de verkoop kracht en aantrekkingskracht
Vraag uw agent om u te adviseren over de voorbereiding van uw huis voor de verkoop. De meeste huizen tonen beter met ongeveer de helft van het meubilair verwijderd. Als een koper de deur binnenloopt en zich afvraagt of er wel iemand in het huis woont, heb je je werk goed gedaan. Overweeg een huis in scène te zetten om uw verkoopkracht en aantrekkingskracht te vergroten.2

Schilderen is de meest effectieve verbetering die je kunt aanbrengen. Laat geen deukjes in het houtwerk of schrammen op de muren uw huis een uitgestelde onderhoudsbeurt geven.

De beste dag om uw huis op de markt te brengen
Kies de beste dag om uw huis lijst. Deze periode zal variëren afhankelijk van uw lokale gemeenschap, het weer, de tijd van het jaar, en een groot aantal andere factoren, waaronder de toestand van uw huidige vastgoedmarkt. Je krijgt in principe een kans om uw huis te presenteren in zijn beste licht de eerste dag op de markt.

Vraag over standaard uw agent Real Estate Commissie
Als standaard vastgoed van de agent commissie lijkt redelijk, overweeg dan het grote geheel en de voordelen voor u om deze persoon in te huren. Controleer track records voor de prestaties. Verwacht niet dat een full-service agent om korting te geven. Krijgen in een contract is slechts het begin, je nodig hebt om het te maken de hele weg naar sluiting.

Uw huis zal niet verkopen zichzelf, ondanks wat je kan lezen of horen of de neiging van onroerend goed websites om het proces te laten lijken zo eenvoudig als de klik van een muis. Dat is het niet. Je weet niet wat je niet weet. Om het meeste geld te krijgen van de verkoop van uw huis, zult u waarschijnlijk vertrouwen op de professionals die u hebt ingehuurd om uw huis te verkopen. Probeer niet om agenten pit tegen elkaar om te concurreren voor de commissie of u zult verhogen de kans dat je zult eindigen met een wezel. Je hoeft niet verdienen een wezel.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

https://onlinevastgoedblog.nl/