AT webdesign
Image default
Electronica en Computers

Belangrijke overwegingen voor logistieke headsets

Ben je van plan headsets aan te schaffen voor gebruik in je organisatie? Dan zijn er verschillende dingen die je moet overwegen. Bij twijfel of voor advies kun je altijd terecht bij de betrouwbare klantendienst van AXIWI. Ze helpen je graag de juiste keuze te maken voor logistieke oproepsystemen waarop je kunt vertrouwen.

Draadloze communicatiesystemen vinden een gretig publiek in het coronatijdperk. Deels door de extra drukte in bepaalde segmenten, maar ook uit hygiënisch oogpunt en de opgelegde sociale afstand.

Draadloze communicatie in distributiecentrum populair door corona
Corona en de 1,5 meter maatschappij hebben grote gevolgen voor de logistieke sector. Ook op het gebied van arbeid in en rond DC’s. Het vraagt om creativiteit, flexibiliteit en veiligheid. Het zijn precies deze drie aspecten die leiden tot een toenemend gebruik van draadloze systemen in de logistiek. Dit blijkt uit een enquête bij leveranciers van dergelijke technologie.

De populariteit van draadloze communicatiesystemen is niet alleen bestemd voor distributiecentra. Ook in productiebedrijven neemt het gebruik toe, aldus Axitour Communication Solutions. Sinds de uitbraak van het coronavirus heeft dit bedrijf een sterke toename gezien van de vraag naar draadloze communicatiesystemen in produktiebedrijven. De bedrijven gebruiken de systemen in productie-omgevingen, met veel omgevingslawaai door bijvoorbeeld de machines, zodat collega’s via headsets gemakkelijk en draadloos met elkaar kunnen communiceren zonder de 1,5 meter regel te overschrijden, aldus het bedrijf.

Mondstukken en spraaksystemen kan het?
Spraak is een vaak gebruikt draadloos communicatiesysteem in magazijnen. Met corona hebben ook mondkapjes hun intrede gedaan, ook in distributiecentra. Gaat dat samen? Ja, dat gaat wel. Mondkapjes zijn geen probleem voor spraak is het ondubbelzinnige antwoord van de verkopers.