AT webdesign
Image default
Electronica en Computers

Breng uw IT restwaarde in kaart met een gratis waardebepaling

Hedendaags is technologie niet meer weg te denken in onze bedrijven. De IT structuur wordt steeds belangrijker en noodzakelijker om met alle ontwikkelingen mee te gaan. Het is echter zo dat er met veel apparatuur wordt gesmeten of niet meer wordt gebruikt.

Er is een oplossing: tegenwoordig is het mogelijk om uw oude IT spullen te recyclen of weg te geven. Er bestaan verschillende organisaties die zich specifiek richten op het verwerken en “recoveren” als het ware van oude IT onderdelen en items, Circular IT group is daar één van.

Duurzaam ondernemen?

Als u denkt aan duurzame bedrijven is het eerste wat in u opkomt misschien dat men zorgt voor minder CO2 uitstoot in een bedrijf of duurzamere oplossingen van een productieproces. Elk bedrijf heeft IT-infrastructuur die jaar na jaar ouder wordt. Één van de manieren om milieubewuster te zijn als bedrijf is een gratis waardebepaling van uw oude IT. Zo kunt u als bedrijf het materiaal een tweede of zelfs derde leven geven en er ook nog een financiële incentive voor terugkrijgen. De elektronische afvalberg wordt elk jaar steeds groter en over het algemeen is verouderde elektronica iets dat over het hoofd wordt gezien.

Helaas zal niet elk apparaat nog veel waarde hebben en hoewel de schatting zelf gratis is en u er zelf iets aan kunt verdienen kan het ook zijn dat het IT-bedrijf beslist dat het oud materiaal meer geschikt is voor recycle dan voor doorverkoop of tweedehands waarbij de IT misschien direct geld oplevert. Maar de focus ligt vooral op het circulaire, waarbij de levensduur van de IT apparatuur zo lang mogelijk behouden en verlengd wordt. Dit geldt zowel voor smartphones, laptops, oude servers, storage en netwerkapparatuur.

Een ROI om u tegen te zeggen

Bij een waardebepaling heeft u ook nog het bijkomend voordeel dat alle data die waarschijnlijk nog in de IT zit ook eerst volledig en professioneel wordt verwijderd alvorens gerecycled te worden. Het kan zijn dat u uw IT wilt vervangen door iets nieuws maar niet per se alle data wilt verwijderen, dit kan ook.

Zo kunt u bij een gratis waardebepaling perfect aangeven welke data nog belangrijk is en u zeker wilt dat niet vernietigd wordt. Het is dan mogelijk om eventueel de data over te dragen naar uw nieuwe infrastructuur.

Volledige transparantie

Naast het feit dat data zo belangrijk is voor bedrijven staat transparantie ook op de voorgrond. In een aantal stappen die u samen met het IT-bedrijf doorloopt is er steeds volledige transparantie aanwezig en bent u nauw betrokken bij het gehele verwerkingsproces. Van de apparatuur die verwerkt kan worden tot welke data er wordt verwijderd en de uitbetaling waarbij de restwaarde van de IT rechtstreeks op uw bankrekening wordt gestort.