AT webdesign
Image default
Electronica en Computers

De voordelen van een IT opkoper

Als ondernemer maakt u ongetwijfeld gebruik van laptops, computers en andere elektronica. Om de zoveel tijd heeft u echter nieuwe elektronische apparaten nodig en dan moet u natuurlijk iets met de oude producten. Maar wat moet u dan precies met de hardware doen? U kunt de hardware natuurlijk zelf recyclen, maar eigenlijk is het voordeliger om zaken te doen met een IT opkoper. Maar wat zijn dan de precieze voordelen van hardware laten opkopen? In dit artikel geven we u een overzicht van de verschillende voordelen.

Ontvang restwaarde

Het ligt misschien een beetje voor de hand, maar sommige hardware is nog geld waard. Uiteraard is de waarde wel afhankelijk van het type hardware. Als u naar een IT opkoper gaat, dan zal deze eerst de waarde van uw hardware bepalen. Vaak is dit vrijblijvend en u bent daarna natuurlijk niet verplicht om de hardware daadwerkelijk te verkopen.

Kies voor veilig

Als u hardware langdurig heeft gebruikt, dan is de kans groot dat er veel data is aangemaakt. De data op hardware moet altijd op een veilige manier worden verwijderd, want anders kunnen hackers de data eventueel in hun voordeel gebruiken. Daar zit u als eerlijke ondernemer ongetwijfeld niet op te wachten en om die reden is het ook verstandig om naar een IT opkoper te gaan. Die weet namelijk precies hoe data op een veilige manier verwijderd moet worden. Vaak ontvangt u daarna een officieel dataverwijdering certificaat.

Draag een steentje bij aan het milieu

Het is ook bijzonder milieuvriendelijk om hardware te recyclen. Veel hardware kan namelijk nog prima gebruikt worden voor andere elektronische apparaten. Hoe meer hardware gerecycled wordt, hoe beter dit is voor het klimaat. Hardware recyclen draagt dus bij aan een circulaire economie. In een circulaire economie worden grondstoffen en elektronische producten constant opnieuw gebruikt. Op die manier ontstaat er geen afval en dat draagt bij aan een schoner klimaat.

Gemak en efficiëntie

Als ondernemer heeft u het natuurlijk hartstikke druk. U mag hardware niet in een gewone afvalbak gooien. De meeste gemeenten hebben daar een speciale milieustraat voor. Als u veel hardware heeft, dan is het logistiek gezien vaak een gedoe om dit allemaal naar die milieustraat te brengen. Als u de hardware laat opkopen, dan wordt u volledig ontzorgd. De meeste opkopers hebben namelijk de juiste logistieke middelen. U heeft dus geen last van stress en u kunt rustig door met uw ondernemersactiviteiten.