AT webdesign
Image default
Aanbiedingen

Alles wat je moet weten over taartdecoratiegereedschap

De lente is aangebroken, en het is tijd om taarten te gaan bakken! Of je nu een professionele bakker bent of een beginner die net begint, het is belangrijk om te weten welk keukengerei en hulpmiddelen je nodig hebt voor taartdecoratie. In deze blogpost overlopen we de meest voorkomende taartdecoratiegereedschappen die je nodig hebt om mooie en heerlijke meesterwerken met een lentethema te maken.

 

Taartdecoratiegereedschap

Het eerste essentiële gereedschap voor taartdecoratie is een draaiplateau. Dit helpt je de taart te draaien tijdens het glazuren, zodat je glazuur gelijkmatig is. Het draaiplateau helpt je ook om in krappe hoekjes te komen waar je anders moeilijk bij kunt. Als je bijvoorbeeld een rozenontwerp op je taart wilt maken, helpt de draaischijf je om de details goed te krijgen.

 

Effen maken met de spatel

Een ander nuttig gereedschap is een offset spatel, deze heeft een gebogen uiteinde waardoor hij ideaal is om je glazuur glad te strijken en gelijkmatig over de bovenkant en zijkanten van je taart te verdelen. Een paletmes kan ook voor dit doel worden gebruikt, maar een gebogen spatel geeft meer controle bij het verspreiden van glazuur over de zijkanten van de taart.

 

Rollen met de deegroller

Bij het decoreren met fondant of marsepein ten slotte is een deegroller absoluut noodzakelijk. Die gebruik je om je fondant of marsepein uit te rollen tot dunne vellen die je dan over je taart kunt draperen. Voor een gelijkmatige dikte van je fondant of marsepein gebruik je afstandhouders (bijvoorbeeld dunne houten deegrollers). Deze helpen de dikte consistent te houden in je hele vel, zodat alle delen van je ontwerp er uniform uitzien qua vorm en grootte. Bovendien voorkomen ze plakken tijdens het uitrollen van fondant of marsepein op oppervlakken als werkbladen of keukenbladen.

 

Bakken maar!

Concluderend, het bij de hand hebben van al deze gebruiksvoorwerpen zal het bakken van taarten sneller en gemakkelijker maken! Met deze hulpmiddelen tot je beschikking kun je nu vol vertrouwen met gemak prachtige taarten met lentethema maken – van rozenpatronen tot delicate stroken fondantlinten – geen probleem! Dus laten we vandaag beginnen – haal al deze benodigdheden vandaag nog uit onze winkel en begin met het maken van prachtige taarten dit seizoen!

 

https://Marskramer.nl