AT webdesign
Image default
Aanbiedingen

Wat is Western Riding?

Waarschijnlijk ben je wel bekend met de reguliere paardensporten zoals dressuur, concours hippique en eventing. Echter zijn er ook nog veel meer disciplines binnen de paardensport. Denk hierbij aan endurance, polosport, carrouselrijden, mensport en voltige. Ook Western Riding is een erg populair rijstijl. In deze blog vertellen wij je meer over Western Riding. Je krijgt te waar het vandaan komt, weten wat het is en wat je er voor nodig hebt.

Waar komt Western Riding vandaan?

Automatisch denkt iedereen bij Western Riding aan het Wilde Westen en cowboys. Dit is dan ook waar de basis van Western Riding werd gelegd. Cowboys wilden het vee die op het uitgestrekte steppe landschap was zo goed mogelijk samen houden en gingen daarom te paard het vee opdrijven. Hiervoor hadden ze wel sterke en comfortabele paarden nodig en daarom gebruikten ze speciale paarden zoals een Quarter Horse, Appaloosa of Paints.

Wat zijn de verschillende onderdelen van Western Riding?

Er verschillende keuringen en dressuur onderdelen die onder Western Riding vallen. 

Zo heb je Halter. Dit is een raskeuring waarbij gelet wordt op conformatie en type en conditie van het paard. Daarnaast wordt er ook extra gelet op het gebit van de hengsten en merries.

Verder worden er ook dressuurs uitgevoerd zoals Trail en Western Pleasure. Dit zijn relatief rustige dressuur waarbij het zaak is om prettig te rijden en het paard hoort te gehoorzamen. Daarnaast bestaan er ook snelle dressuurs zoals Cowclasses en Reining waarbij het draait om het atletisch vermogen van het ranch paard. 

De uitrusting van Western Riders

De uitrusting van Western Riders is wat anders dan die van reguliere ruiters. Zo gebruikt een Western Rider losse doorhangende teugels en heeft het hoofdstel meestal geen neusriem. Verder rijden Western Riders op een speciale western zadels. Ook is de kleding van de Western Riders ook anders. Dit is namelijk de bekende, traditionele kleding die de cowboy van vroeger droegen. Daarnaast is er ook een hele cultuur om het Western Riding heen gegroeid. Ben jij ook van plan om Western Riding te doen of om zelf een échte Western Rider te worden? Er zijn tegenwoordig veel speciale Western Store te vinden die je kunnen helpen met het vinden van de juiste kleding voor Western Riding.

https://www.euro-horse.nl