AT webdesign
Image default
Woning en Tuin

Beamer kopen bij de online webwinkel beamer-winkel.nl

Een beamer kopen kan lastig zijn, het is een hightech apparaat dat je kunt gebruiken voor presentaties en vergaderingen. Zowel binnenshuis als buitenshuis kun je met deze machine je teksten of afbeeldingen projecteren op een groot scherm. Echter, er zijn nogal wat verschillende modellen en prijsklassen van projectoren die dit doel allemaal kunnen bereiken. Daarom is het belangrijk om te weten welke soort projector het beste past bij jouw wensen én budget! In dit artikel vertellen we je alles over verschillende soorten projectoren, waaronder de top 5 beste beamer van 2019:

Wat voor soort beamer moet ik kopen?

Bij het kopen van een beamer moet u goed in de gaten houden wat voor soort beamer u nodig heeft. Er zijn verschillende opties:

LCD vs LED

FullHD vs 4K

Short Throw vs Long Throw

Om precies te weten welke beamer u nodig heeft, is het handig om te weten waarvoor die wordt gebruikt en wat u met deze wil doen. Op deze manier kunt u eenvoudig een keuze maken tussen de verschillende modellen die er op de markt verkrijgbaar zijn.

Welke resolutie moet mijn beamer hebben?

Het is belangrijk om te weten welke resolutie je beamer nodig heeft, omdat alleen dan een perfect resultaat verzekerd is. Deze informatie vindt u in de gebruiksaanwijzing van uw projector.

Welke resolutie zal ik gebruiken?

De meeste presentaties worden gemaakt met een hogere resolutie dan nodig is voor de beamer. Hoe hoger de resolutieverhouding, hoe meer pixels en dus hoe scherper het beeld wordt. Hierdoor kan je als klant kiezen tussen Full HD en Ultra HD (4K). Voor veel mensen is Full HD genoeg, maar sommige projectoren beschikken over een ingebouwde camera die videos opneemt. Daarbij kan je kiezen voor 720p of 1080p en deze beeldkwaliteit geven we graag aan in onze prijsvergelijker: 720p = 720 pixels per inch; 1080p = 1080 pixels per inch (of 2 megapixels).

Hoe bereken ik welk formaat scherm ik nodig heb?

De makkelijkste manier is door onze handige rekentool hierboven te gebruiken! Voer gewoon deze waarden in: lengte x breedte = totale oppervlakte (dit geeft een schatting). Deel vervolgens beide zijden door 100 – dit geeft ons een gemakkelijke conversiefactor van vierkante meter in lineaire voet (wat de meeste mensen gebruiken). Vermenigvuldig vervolgens met 3 – dit vertelt ons hoeveel voet hoog ons scherm moet zijn om volledig op te gaan in de film/show/presentatie die we vanavond bekijken! U wilt misschien minder inches tussen uzelf en dit gigantische projectieoppervlak dan normaal, ten minste gedeeltelijk omdat die extra inches soms een beetje vervelend worden als ze licht op uzelf terugkaatsen en ongewenste schittering veroorzaken; maar als u het goed doet, biedt veel ruimte tussen uzelf en grote schermen betere kijkhoeken zonder na verloop van tijd ongemak te veroorzaken!”

Hoeveel lumen heeft mijn beamer nodig?

Lumen zijn de maat voor hoeveel licht een beamer uitstraalt. Hoe meer lumen, hoe langer je ermee kunt werken. Over het algemeen ligt de minimale standaard op 3000. Deze kun je ook in onze webshop vinden bij de categorie ‘specificaties’. Als je niet weet waarop je moet letten bij het kopen van een nieuwe beamer, dan is dit een goede basis om mee te starten!

De grootte van het scherm is ook belangrijk voor de mate van helderheid en contrast tijdens jouw presentatie. We adviseren om één of twee keer zoveel te besteden aan een groter scherm als aan een lagere helderheid/contrastrijkere projector. Dan ben je verzekerd dat iedere gast jouw presentatie kan volgen!

Moet ik ook een beugel of projectorsteun kopen?

Voor sommige beamermodellen is het handig om een beugel of projectorsteun mee te kopen. Een beugel is een stevige steun die je aan de muur of plafond hangt. De projectorsteun is een lager model, dus het scherm ligt wat hoger.

Moet ik ook een afstandsbediening kopen voor mijn beamer?

Wil je de beamer vanaf de andere kant van de kamer bedienen? Dan kun je een afstandsbediening bestellen. Met deze handige apparaatjes kan je meteen vanzelfsprekend een projectiescherm wisselen en diverse instellingen aanpassen. Je hoeft dan niet meer te lopen naar het toestel om het beeld te veranderen, maar kan dat doen vanuit gewoon een plekje in huis of op het terras.

De mogelijkheden voor afstandsbedieningen variëren per model en merk. Meestal hebben ze alleen de optie om jouw beamer te activeren of uit te schakelen, maar sommige zijn speciaal gemaakt voor smart home-installaties en bieden echt veel functies. Het is daarom goed om in gedachten te houden dat je niet hoeft altijd zo’n apparaat aan te schaffen: veel modellen kunnen ook prima wordt bestuurd via de muis op je laptop of tablet!

Beamer-winkel.nl

Beamer-winkel.nl is een online winkel voor beamer, lcd en plasma tv’s. Beamer-winkel.nl heeft een ruime keuze aan beamers en heeft een goede klantenservice.

Conclusie

Als je alle stappen hebt uitgevoerd voor het kopen van een beamer en een beamer gekocht hebt, is de volgende stap om er echt van te genieten. Maar natuurlijk kun je ook altijd contact met ons opnemen!