AT webdesign
Image default
Woning en Tuin

De complete gids voor vloerisolatie en waarom het belangrijk is

De vloerisolatie is een goed materiaal dat wordt gebruikt om warmteverlies door de vloer te verminderen door thermische weerstand te bieden. Dit kan door de isolatie op de vloer aan te brengen of door een isolatiemateriaal te gebruiken dat over de vloer wordt gelegd. Er zijn verschillende soorten vloerisolatie, elk met hun eigen voor- en nadelen. Sommige materialen zijn bijvoorbeeld duurder dan andere, sommige zijn niet zo duurzaam als andere en sommige zijn niet zo goed in het verminderen van de geluidsoverdracht. Het voorkomendste type vloerisolatie is een hardschuimplaat die bovenop de ondervloer of betonplaat wordt geïnstalleerd en vervolgens wordt bedekt met multiplex of een andere houtsoort.

Wat is vloerisolatie en waarom is het belangrijk?

Isolatie helpt je huis warm te houden in de winter en koel in de zomer. Het vermindert ook het geluid van buiten en binnen in huis. Het meest voorkomende type isolatie is glasvezelisolatie, die is gemaakt van glasvezels die in een los, donzig materiaal worden geblazen. De vezels helpen de warmteoverdracht te vertragen, waardoor er minder energie nodig is om een aangename temperatuur in huis te behouden. Glasvezelisolatie kan op of onder uw vloeren of op muren worden aangebracht.

Hoe u het juiste type vloerisolatie voor uw huis kiest?

Het beste type vloerisolatie is er een die kosteneffectief is en voldoet aan de behoeften van uw huis.

Soorten vloerisolatie:

– Schuim: Schuim is de meest betaalbare vorm van vloerisolatie, maar heeft ook de laagste R-waarde. Het schuim kan bovenop een ondervloer worden geplaatst of als een laag tussen twee ondervloeren om het geluid te verminderen.

-Kurk: Kurk is een natuurproduct met goede R-waarde en geluidsisolerende eigenschappen. Cork biedt ook een milieuvriendelijke oplossing voor huiseigenaren die op zoek zijn naar duurzame vloeropties.

-Polyisocyanuraat (PIR): PIR is een uitstekende keuze voor huizen met hoge plafonds of grote kamers, omdat het minder dicht is dan andere soorten.