AT webdesign
Image default
Woningen

De Hal: een warm welkom

Over het algemeen wordt er veel aandacht besteed aan het inrichten van de woonkamer, keuken en slaapkamer maar de hal wordt meestal niet als prioriteit gezien. Toch is de hal, de entree, het eerste wat gezien wordt als je een huis binnen komt. Het is een plek waar je iedereen een warm welkom heet. Juist daarom is het belangrijk om daar extra aandacht aan te besteden. In dit artikel zal ik je een aantal tips geven over hoe je de hal kan omtoveren tot een mooi, verwelkomend entree.

Halkasten

Halkasten zijn een onmisbaar meubelstuk in de hal. Maar er zijn wel een aantal belangrijke eigenschappen waar een halkast aan moet voldoen. Halkasten moeten zowel functioneel als stijlvol zijn. Je moet al je spullen erin kwijt kunnen en het is vaak het eerste meubelstuk wat je in huis tegenkomt. Voordat je een halkast aanschaft is het belangrijk om na te denken welke spullen je allemaal in de hal wil hebben. Denk bijvoorbeeld aan schoenen, jassen en handtassen. En ook de jassen en schoenen van je kinderen? En waar liggen de mutsen en sjaals in de winter? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf van te voren kunt stellen om er zeker van te zijn dat je daadwerkelijk alle belangrijke spullen kan opbergen in de hal.

Schoenenkasten

Is je hal iets ruimer en wil je liever niet al je spullen in 1 kast proppen? Dan kan je er ook voor kiezen om een extra schoenenkast te plaatsen in de hal. Heb je een kleine ruimte maar wil je alsnog graag een aparte schoenenkast? Dan is het verstandig om een smalle schoenenkast te nemen. Het is de perfecte oplossing om al je schoenen bij elkaar in kwijt te kunnen. Bovendien staat het ook nog eens stijlvol in de hal.

Wandrekken

Laat je vooral niet tegenhouden door beperkte vierkante meters in de hal want er is nog plek aan de muur. Plaats een aantal wandrekken voor alle extra spullen die je nog op wil bergen in de hal, zoals handschoenen en sjaals. Plaats deze spullen bijvoorbeeld in een mooie mand en leg deze bovenop het wandrek. Bovendien kan je er nog een stijlvol tintje aan geven door een mooie hangplant op het wandrek te plaatsen. Muurdecoratie In veel gevallen is de hal een kleine, smalle ruimte en daarom is het ideaal om te kiezen voor behang. Ondanks dat de hal een kleine oppervlakte heeft, kan een drukke print juist goed passen, zonder dat het meteen chaotisch oogt. Daarnaast kan je ook kiezen voor mooie schilderijen en foto’s die passen bij de kleuren van het interieur. Kijk alleen wel uit dat de muur niet al te vol wordt. Dat zorgt namelijk juist voor een rommelig ogend interieur. Bovendien kunnen er nog meerdere decoraties aan de muren worden gehangen.

Hal