AT webdesign
Image default
Beauty en verzorging

De verschillende soorten zonnebrandcrème

Er zijn veel verschillende soorten zonnebrandcrème in de handel. Het is niet altijd even duidelijk wat er met de verschillende soorten wordt bedoeld en hoe je deze kunt gebruik. Daarom een korte uitleg over de verschillen en wat belangrijk is als je een zonnebrandcrème gaat kiezen. Want de juiste keuze maken bij zonnebrand is niet altijd zo eenvoudig als het lijkt. Als eerste is het belangrijk om de juiste factor te kiezen. Daarnaast is het verstandig om te kijken naar de ingrediënten, wat er allemaal extra wordt beloofd en de manier waarop je de zonnebrand aan kan brengen. Bekijk hier zonnebrandcrème die door een dermatoloog wordt aangeraden. 

Factor en ingrediënten

Wat voor veel mensen belangrijk is bij de keuze van zonnebrandcrème is de factor die erop staat. Hoe hoger de factor, hoe beter de bescherming. Natuurlijk is het waar maar er wordt al snel vergeten dat de factor niets zegt over hoe goed de zonnebrand wordt opgenomen door de huid. Het geeft ook niet aan welke ingrediënten er nog extra in zitten om ervoor te zorgen dat de huid extra bescherming krijgt door bijvoorbeeld het gebruik van antioxidanten. Hoe goed is de zonnebrand in de ondersteuning van de huid is misschien wel net zo belangrijk als de vraag hoe hoog is de factor van de zonnebrandcrème. De combinatie van de juiste factor en de juiste ingrediënten heeft de voorkeur en biedt op de langere termijn ook het beste resultaat.

Spray of crème?

Als het gaat over het aanbrengen van zonnebrand zijn er nogal wat punten die de aandacht verdienen. Een spray die steeds vaker wordt gebruikt, biedt minder bescherming dan het handmatig aanbrengen van zonnebrandcrème. Deze laatste methode heeft absoluut de voorkeur en daarmee is het dus belangrijk dat je de delen van het lichaam die onbedekt zijn ook goed insmeert. Het zou jammer zijn als een deel van je huid zou verbranden omdat je daar minder goed hebt gesmeerd. Verder moet je ook elke twee uur herhalen met smeren omdat de bescherming na die periode afneemt omdat de crème is opgenomen door de huid en zijn beschermende functie heeft verloren.

Waterproof?

Er wordt vaak geclaimd dat zonnebrand waterproof is en ten dele is dit wel waar maar toch is het advies om als je uit het water bent, je weer opnieuw in te smeren. Door het langdurig in water zijn bijvoorbeeld in een zwembad, wordt de werking van een goede zonnebrandcrème toch minder. Daarom is het smeren ook belangrijk. Een laatste aandachtspunt is je type huid. Elke huid is immers anders en heeft dus ook zijn eigen aandacht en zonnebrandcrème nodig. Hier lees je alles over de verschillende huidtypes en welke zonnebrand je dan het beste kunt gebruiken.

https://www.dr-jetskeultee.nl/