AT webdesign
Image default
Zakelijk

De voordelen van een kwartaalkalender

Normaal gesproken toont een kalender de aankomende jaargang. Daarnaast kun je ook een overzicht kopen voor een kwartaal. Daarbij horen deze vier voordelen die je inspireren.

Niet voor het hele jaar

3 maanden kalenders zijn de beste optie om de aankomende periode te duiden. We zien vaak dat een schema voor een jaar amper tot aan december wordt gebruikt. Vaak vergeten mensen om erop te schrijven. Met 3 maanden kalenders richt je je alleen op de korte termijn waardoor je nieuwe inzichten continu opschrijft. Met andere woorden: je doet meer als het in korte tijd mogelijk is. Een oplossing dus om je productiviteit een boost te geven.

Duurzamer beleid

Ook jouw bedrijf moet verduurzamen. 3 maanden kalenders zijn daarvoor een perfecte uitkomst, want er hoeven minder bomen in een machine om dit item samen te stellen. Dit is een eerste stap om duurzaamheid in je plannen door te voeren. Vertel dit ook aan je medewerkers, zodat ze niet meteen 3 maanden kalenders bestellen, maar het voorstel eerst bespreken tijdens een vergadering. Hiermee bespaar je ook geld, waarmee je met een extra potje investeert in belangrijke zaken, zoals een goede bureaustoel. Al met al betekent een positieve bijdrage aan het klimaat een betere financiële situatie.

Doelen halen

Je bereikt je doelen door voortdurend goede subdoelen te stellen. Met een programma weet je iedere dag welke stap je moet zetten. Verder loop je dagelijks langs de plek waar de voornemens hangen. Zo maak je het makkelijk voor jezelf om de taken af te ronden. Zorg voor kleine acties die je eenvoudig uitvoert. Er zijn ook kalenders met logo. Gebruik deze mogelijkheid om de organisatie te verbinden aan het logo. Bijvoorbeeld als de finish is gehaald dat het hele team op de foto gaat en wijst naar het logo. Kalenders met logo spelen in op verbondenheid.

Ontwikkel de juiste gewoonte

Het duurt gemiddeld dertig dagen om een gewoonte om te vormen tot een automatisme. 3 maanden kalenders stimuleren dit proces. Als iemand immers dagelijks leest dat het tijd is om een verslag uit te typen, zal dit op termijn bij de vaste rituelen horen. De tijdslijn is voor een paar maanden. De ideale horizon om telkens jezelf te herinneren aan de afspraak. Dit is voor iedereen haalbaar, als er maar een stroom is aan onder andere opdrachten.

Een 3 maanden kalender is een hulpmiddel voor verschillende vraagstukken en herinneringen. Voor welk punt start je bij de eerste dag?