AT webdesign
Image default
Dienstverlening

Een cloud werkplek met een managed service provider scheelt aanzienlijk in de kosten

Wist u dat door te gaan werken met een cloud werkplek en een Managed Service Provider u aanzienlijk in de kosten kunt besparen? Een cloud werkplek, ook wel online werkplek, hosted desktop, digitale werkplek of een cloud desktop genoemd, zet uw bedrijfssoftware en gegevens in de cloud waardoor deze vanaf elk apparaat toegankelijk is. Uw werknemer hoeft dan niet meer per sé op de desktop computer op kantoor te werken, maar kan thuis, in de trein of hotel direct in de vertrouwde en dezelfde digitale omgeving werken.

Hogere productiviteit met een cloud werkplek

Doordat uw werknemer nu overal kan werken, verhoogt de productiviteit snel. Dat uur forenzen elke dag met de trein? Vanaf nu kan uw werknemer ook aan de slag tijdens het reizen. Of uw werknemer, die normaal elke dag anderhalf uur in de file staat vertrekt voortaan na de spits omdat hij ’s ochtends gewoon thuis al kan beginnen. Ook voor werknemers die veel onderweg zijn naar het buitenland is een cloud werkplek ideaal omdat ze op hotel gewoon verder kunnen werken.

Productiviteit in samenwerken

In de cloud worden alle gegevens direct gesynchroniseerd. Dit maakt het samenwerken aan dezelfde documenten plots veel eenvoudiger en efficiënter. Heeft werknemer A het intro van het document aangepast precies op hetzelfde moment dat werknemer B de gegevens in hoofdstuk 2 nog eens heeft nagelopen? De cloud werkplek zorgt ervoor dat beide aanpassingen in hetzelfde document komen te staan.

Geen aanschaf van hardware

Hardware is duur in de aanschaf én in het onderhoud. Goed werkende en betrouwbare hardware is geen goedkope aanschaf en blijft op kleine schaal erg gevoelig voor uitval en storingen. Door te werken met een cloud werkplek en een Managed Service Provider maakt u gebruik van grote professionele data centra zonder deze voor uzelf te hoeven aanschaffen en installeren.

Geen ICT personeel door een Managed Service Provider

Naast cloud werkplekken biedt Cloudiction ook een Managed Service Provider aan. Deze dienst neemt naast het installeren ook het onderhoud van de werkplek op zich waardoor uw eigen ICT personeel zich met andere zaken kan bezig houden. Zoals bijvoorbeeld het optimaliseren van automatiseringsprocessen, wat u op de lange baan flink veel geld en tijd mee kan besparen.