AT webdesign
Image default
Dienstverlening

Letselschade bedragen bij een hondenbeet

Op jaarlijkse basis lopen er zo’n 150.000 mensen een hondenbeet op. In 12.000 van deze gevallen moeten mensen in een ziekenhuis worden behandeld. Een groot deel van deze gevallen zijn kinderen die door een hond worden gebeten. Deze beten kunnen overal in op het lichaam plaatsvinden maar in de meeste gevallen van kinderen is dit in het gezicht. De gevolgen hiervan kunnen heftig zijn. Daarom heeft u recht op letselschade na een hondenbeet

Aansprakelijkheid voor letselschade

De gevolgen van een hondenbeet kunnen dus vrij erg zijn. Denk bijvoorbeeld aan zichtbare littekens en last van een posttraumatisch stresssyndroom (PTSS). Er is sprake van allemaal zaken die financieel zware consequenties kunnen hebben. Dit is de reden dat u recht hebt op een schadevergoeding in het geval bij opgelopen letselschade door een hondenbeet. Het is niet verplicht om een schadevergoeding aan te vragen. In het geval van twijfel kan u altijd bellen naar een letselschadebureau om advies aan te vragen. 

In het geval van een hondenbeet is de eigenaar sowieso aansprakelijk. Dit geld zelfs als de eigenaar denkt dat het niet aan het gedrag van zijn hond licht. In Nederland is het in de wet zo geregeld dat een eigenaar of bezitter van een hond altijd aansprakelijk is voor letselschade dat ontstaan is door een beet van een hond. Dit betekent dus dat het slachtoffer recht heeft op een schadevergoeding voor de schade die is opgelopen bij deze beet. 

De eigenaar van een hond dient verzekerd te zijn met een aansprakelijkheidsverzekering (AVP). De schade toegebracht door huisdieren is namelijk altijd op deze polis meeverzekerd. In het geval dat de eigenaar van de hond deze verzekering heeft wordt de letselschade bijna altijd vergoed door een verzekeraar. De kosten die gemaakt worden voor juridische hulp worden ook gedekt door deze verzekering. 

Schakel de hulp in van een letselschadebureau

Van der Toorn personenschade is een bedrijf gespecialiseerd op het gebied van letselschade. In het geval van een hondenbeet heeft u altijd recht op een schadevergoeding. Het is niet altijd nodig om er een aan te vragen. Daarom is het verstandig dat als er sprake is van lichamelijk letsel als resultaat van een hondenbeet Van der Toorn personenschade in te schakelen om advies te krijgen over het aanvragen van een schadevergoeding.

Het is in elk geval altijd handig om een personenschade bureau in te schakelen. Het proces van een schadevergoeding regelen is ingewikkelder dan vaak wordt gedacht omdat u als particulier tegen een letselschadebureau  moet werken. Dit letselschadebureau wil altijd de laagste prijs betalen als schadevergoeding en neemt de letselschade hierdoor niet serieus. Schakel een letselschadebureau in om toch nog het bedrag te krijgen waar u recht op heeft. Lees het laatste nieuws omtrent letselschade op deze website

 

https://letselschadebureau.nl/