AT webdesign
Image default
Aanbiedingen

Het advocatenkantoor in Nijmegen voor ondersteuning bij cassaties

NOME advocaten is een advocatenkantoor in Nijmegen dat u niet alleen bijstaat bij de initële advisering of ondersteuning van een zaak. Mocht u na een gedane uitspraak een verdere stap willen zetten (in cassatie gaan), dan kan dit advocatenkantoor u daar ook bij helpen. NOME advocaten mag zichzelf ook op dit gebied al jarenlang een betrouwbaar advocatenkantoor noemen voor zowel particulieren als bedrijven.

Wat houdt cassatie precies in?

Het woord cassatie is uit het Latijn afkomstig en kan letterlijk vertaald worden met ‘vernietiging’. Met vernietiging wordt de ongeldig verklaring van een eerder gedane uitspraak bedoeld. Vraagt u het advocatenkantoor in Nijmegen dus om ondersteuning bij cassatie, dan is het dus uw bedoeling om met hulp van een specialist beroep aan te tekenen bij het hoogste rechtssprekend orgaan tegen de uitspraak van een lager gepositioneerde rechter die deze voor het gerechtshof of de rechtbank heeft gedaan.

Waarom gaat u in cassatie

U gaat in cassatie omdat u van mening bent dat een rechter de uitspraak niet voldoende heeft onderbouwd, een volgens u belangrijke getuige niet heeft gehoord, of een belangrijke vraagstelling niet heeft laten onderzoeken. Met andere woorden: u vraagt de ondersteuning van het advocatenkantoor in Nijmegen bij cassatie als een proces volgens u verkeerd of onvolledig is verlopen. Vaak gebeurt dit bijvoorbeeld in letselschadegevallen. Doe dus een beroep op de specialisten bij letselschade.

De voor cassatie geldende voorwaarden

Voor elk rechtsgebied gelden specifieke voorwaarden waaraan moet worden voldaan om in cassatie te kunnen gaan. Wat voor elk rechtsgebied hetzelfde is, is de regel dat de cassatie binnen veertien dagen na de uitspraak moet worden ingesteld. Belangrijk om te weten is, dat uw specialist van dit advocatenkantoor in Nijmegen zich slechts kan richten op de uitvoering van de procedure en niet op de beoordeling van de feiten. Het gaat dus om het proces en niet de inhoud ervan.

Wat is het verschil tussen cassatie en in beroep gaan?

Veel mensen vragen zich af wat het verschil is tussen het in cassatie gaan en het in beroep gaan tegen een uitspraak. Het grootste verschil tussen deze twee is feitelijk in de bovenstaande alinea al verwoord. Cassatie betreft enkel de gerechtsprocedure, terwijl het in beroep gaan zich op meer dan alleen dat richt. Als u bij cassatie in het gelijk wordt gesteld, betekent dat dus niet dat de uitspraak in zijn geheel komt te vervallen. De casus wordt echter teruggestuurd naar de lagere rechtbank voor een herbeoordeling. De advocaten van NOME werken nauw samen met specialisten in Den Haag om u van zo goed mogelijke adviezen en ondersteuning te voorzien.