AT webdesign
Image default
Marketing

Hoe kun jij je purchase-to-pay nog beter laten verlopen

Het purchase to pay proces, ook afgekort als P2P, is misschien niet voor iedereen bekend. Maar het P2P proces is alles wat te maken heeft met het aanschaffen van producten en of diensten voor je bedrijf. Alles waar geld bij betrokken is komt eigenlijk in het P2P proces. Bij dit proces komt vaak ook een hoop administratie kijken en veel mensen vinden het maar niks, maar het moet. Lees in dit artikel hoe jij je P2P proces kunt verbeteren waardoor jij er minder omkijken naar hebt. 

Purchase to pay automatiseren met iCreative 

Bij het purchase-to-pay proces komt een hoop data vrij, maar deze moet je wel opslaan. Zo heb je contracten, inkooporders, ontvangstbewijzen en factuurverwerking. Deze informatie kost veel tijd om te verwerken en te ordenen. Jij of je medewerkers zijn hier waarschijnlijk veel mee bezig elke maand en dit kost gewoon veel tijd. Wat nou als iCreative Basware software in je bedrijf kan integrerenBasware is een P2P-technologie die al deze informatie automatisch voor je verwerkt en in een overzichtelijk systeem zet. Een voorbeeld is het automatisch laten goedkeuren van inkomende facturen. Je zult er zelf dus nog weinig omkijken naar hebben. Zo kun jij je tijd ergens anders aan besteden wat belangrijker en leuker is om te doen. 

De andere mogelijkheden met Basware 

Basware is niet alleen goed voor wat hierboven beschreven staat, maar kan nog veel meer. Heb jij een hekel aan factureren, of kost dit je gewoon veel tijd? Dan is Basware de ideale oplossing. Basware doet automatische factuurverwerking. Dit houdt in dat je personeel makkelijk hun declaraties kunnen invoeren in een app en Basware doet de rest. Je zult dus nooit meer bonnetjes, reiskosten of creditcardbetalingen op je bureau hebben liggen. Daarnaast verwerkt Basware je facturen niet allen, maar het softwaresysteem archiveert alles ook gelijk. Dit doet Basware uiteraard online, en ook dit brengt voordelen met zich mee. Het is namelijk veel gemakkelijker om facturen online te archiveren, omdat het altijd makkelijk terug te vinden is. Je hebt zo alles overzichtelijk in een online omgeving met een zoekfunctie. Zo bespaar je een hoop tijd, en al helemaal als je een oud document moet hebben. Je klikt gewoon op zoeken en daar is die, je document waar je anders misschien wel een uur naar zou moeten zoeken.