AT webdesign
Image default
Aanbiedingen

Koopgids voor houten tuinmeubelen

Koopgids voor houten tuinmeubelen

Welke houten tuinmeubelen te kopen?

Maak van uw tuin het perfecte buitencentrum met houten tuinmeubelen om in te dineren en te ontspannen. Hout is een instinctieve keuze bij het investeren in design tuinmeubelen. Meubels kunnen er klassiek of modern uitzien en passen bij elke tuinstijl.

Soorten houten tuinmeubelen

Hout dat in de tuin wordt gebruikt, moet tegen een stootje kunnen. Het meest gewaardeerde hout is teak, gevolgd door keruing en op de voet gevolgd door eucalyptus. Kijk uit naar teruggewonnen teakhouten tuinmeubelen, want dit hoogwaardige teakhout is een van de meest gewilde materialen voor de tuin vanwege zijn originaliteit en duurzaamheid.

Teakhout bevat natuurlijke oliën en chemicaliën die het rotten tegengaan en is daarom het perfecte hout voor tuinmeubelen. Er zijn ontwerpen van zowel nieuw als gerecycled teakhout.

Denk bij de aanschaf aan de vuistregel dat hout net zo lang meegaat als het heeft geduurd om te groeien. Nieuw teak dat u kunt herkennen doordat het een bijna witte kleur heeft, groeit snel en is van mindere kwaliteit. Voor de beste prestaties en uitstraling kiest u voor teak dat is teruggewonnen of gerecycled. U zult wat meer moeten investeren, maar dat betaalt zich ruimschoots terug door een leven lang mee te gaan.

Eucalyptus is ook een hardhout houten tuinmeubel en is van nature olieachtig en rotbestendig. Het heeft een aantrekkelijke afwerking en is zeer waardevol.

De bistroset de kracht van Eucalyptus, waardoor u veel product krijgt voor een zeer betaalbare prijs. Kies zowel tuinmeubelen als eetmeubelen voor buiten in hout voor een duurzame stijl. Overweeg ook nuttige stukken zoals banken en ligstoelen, salontafels, ligstoelen, bistroset en ligstoelen van eersteklas houtsoorten.

Kies de juiste stijl en maat

Met hout kunt u meubels maken die passen bij elk type buitenruimte, van een klein balkon tot een glooiend gazon. Als het gaat om balkonmeubilair, kies dan opvouwbare ontwerpen die strak en ruimtebesparend zijn. Probeer altijd meubels te kopen die na de zomer netjes kunnen worden opgeborgen. Stapelontwerpen zijn ook een winnaar als u de meubels moet verplaatsen om uw buitenruimte optimaal te benutten. Voor een designstijl kiest u stukken die materialen combineren.

Hoe kiest u houten tuinmeubelen van hoge kwaliteit?

Gebruik onze checklist om ervoor te zorgen dat u de beste houten tuinmeubelen koopt – gemaakt van hoogwaardige grondstoffen en gemaakt om lang mee te gaan:

– Kies voor ontwerpen met verschillende substantiële houten onderdelen en zichtbare hardware – een goede indicator dat stoelen solide en goed geconstrueerd zijn.

– Als je armloze stoelen kiest, let dan op hoe ze gemaakt zijn. Als een stoel slechts één of twee verbindingen heeft tussen de poten en de rugleuning, kan de kleine constructie de stoel verzwakken.

– Als u investeert in gerecycleerd of teruggewonnen teakhout, wees u dan bewust van het onderscheid tussen een verouderde look die gemaakt is voor het karakter, en ouder hout van topkwaliteit. Vraag bij twijfel altijd uw leverancier.

– Kijk naar de kussens. Uw kussens moeten goed gevuld zijn zodat u even lang buiten kunt zitten als op uw binnenmeubelen. Controleer ook of uw kussens UV gestabiliseerd zijn om hun mooie uiterlijk te behouden.

– Kies bovendien voor kussenhoezen die in de machine gewassen kunnen worden en die u kunt afritsen zodat ze er altijd op hun best uitzien.

– Let ten slotte op de frames van uw meubels. Als ze van metaal zijn, kies dan voor sterk corrosievrij aluminium zodat uw aankopen lang meegaan.

Welke kleuren en afwerkingen zijn beschikbaar voor onze eucalyptus tuinmeubelen van hardhout?

De meest populaire afwerking voor houten tuinmeubelen is standaard lijnolie met een kleine hoeveelheid natuurlijk bruin pigment om de variaties in de kleur van de houtnerf te stabiliseren.

Deze afwerking is ideaal voor wie op zoek is naar een voordelige afwerking die eenvoudig onderhoud vereist. Een goed voorbeeld hiervan is de Parsons eet set, die standaard wordt geleverd met een natuurlijk crèmekleurig kussen. Dit soort afwerking kan elk seizoen eenvoudig worden afgeschuurd en opnieuw worden aangebracht met standaard lijnolie, die in elke bouwmarkt te koop is.

Bistrosets onderhouden

Teruggewonnen teakhout en natuurlijk teakhout zijn een onderhoudsvriendelijke optie voor bistroset. De natuurlijke eigenschappen beschermen het, en de zon zorgt na verloop van tijd voor een ultrawenselijke zilveren patina. Als u de gouden afwerking van teakhouten tuinmeubelen wilt behouden, hoeft u ze alleen maar te schuren en opnieuw te oliën met teakolie. Tuinmeubelen van eucalyptus- en keruinghout zijn even eenvoudig te onderhouden.

wooden garden