AT webdesign
Image default
Gezondheid

Maak je sapkuur van Sapje gemakkelijker met deze tips

Het is moeilijk om niet op te kijken van de sapkuur rage die de laatste jaren de grote steden heeft overgenomen. Van fervente gezondheidsfreaks tot de gemiddelde man die op zoek is naar een opkikkertje, heeft de sapkuur zelfs de meest sceptische onder ons geïntrigeerd. Lees hier meer over de sapkuur van Sapje.

Natuurlijk, het voltooien van een sap reinigingskuur van je lokale sapbar franchise is geen kleine prestatie, en de taak moet niet lichtvaardig worden genomen. Als je een 3-daagse sapkuur overweegt om je systeem te rebooten en je lichaam te ontdoen van gifstoffen die je naar beneden drukken, zijn er een paar dingen die je moet weten om je te helpen er doorheen te komen. 

Ja, er zullen hoogte- en dieptepunten zijn, maar met deze handige gids zul je goed op weg zijn om je sapkuur als een pro te volbrengen! Laten we beginnen met de basis over wat je van dag tot dag kunt verwachten.

Houd het sporten licht

Je hoeft niet helemaal van sporten af te zien als je aan het reinigen bent, maar het is het beste om je normale trainingsroutine een tandje lager te zetten. Bewegen stimuleert de bloedsomloop, de ademhaling en het zweten, die het lichaam beter in staat stellen om gifstoffen af te geven tijdens het reinigingsproces. Doe ongeveer 20 tot 30 minuten lichte tot matige activiteit, zoals yoga. 

Ken je lichaam

Ja, het doel van een reiniging is om je vaste voedselinname te beperken, maar als je lichaam je vertelt dat er iets mis is (d.w.z. je voelt je trillerig, bent licht in je hoofd of hebt moeite om je te concentreren), eet dan rauwe of gestoomde groene groenten en/of wat eiwitten. Misschien ben je gewoon actiever dan anderen, waardoor je lichaam iets meer nodig heeft dan het sap om zichzelf in stand te houden. Er zijn ook variaties op cleanses. Een optie is een JUS ‘Til Dinner cleanse, die bestaat uit het drinken van vier sappen gedurende de dag, dan het hebben van een gezonde maaltijd in de avond.

Slaap 8 uur

Je lichaam gaat meer dan ooit hersteltijd nodig hebben tijdens een cleanse. En het gaat er niet alleen om dat je acht uur slaap inklokt – dat moeten slaapuren van goede kwaliteit zijn. Om de kwaliteit van je slaap te verbeteren, zet je alle elektronica een uur voor het slapengaan uit (dus ook je telefoon!) en houd je slaapkamer op een koele 68 graden, wat de optimale temperatuur is voor het lichaam om een goede nachtrust te krijgen. Je kunt ook proberen om ongeveer een uur voor het slapengaan een Kava Booster Shot in te nemen, waarvan bekend is dat het op natuurlijke wijze stress verlicht en de slaap verbetert. Lees hier meer over detox kuren.

https://www.sap.je/