AT webdesign
Image default
Aanbiedingen

Nieuwe trends in bestrating voor bouwprofessionals

Bestrating is een belangrijk onderdeel van elk bouwproject. Het is essentieel voor een veilig en aantrekkelijk oppervlak dat bestand is tegen de dagelijkse slijtage. Met de technologische vooruitgang zijn ook de mogelijkheden voor bestratingsmaterialen toegenomen, waardoor professionals in de bouw meer keuzemogelijkheden hebben bij de keuze van het beste materiaal voor hun projecten. Laten we eens kijken naar enkele van de nieuwe trends in bestrating die golven maken in de bouwsector. 

Waterdoorlatende bestrating 

Een van de nieuwste trends in bestrating is waterdoorlatende bestrating, die overstromingen en afvloeiing helpt verminderen door water door het oppervlak te laten stromen in plaats van zich erop te verzamelen. Dit type bestrating bestaat uit kleine steentjes of grind die met een bindmiddel of hars aan elkaar gebonden zijn. De ruimte tussen de stenen zorgt ervoor dat het regenwater in de grond wordt opgenomen, waardoor de watervervuiling en de kans op overstromingen afnemen. Waterdoorlatende bestrating helpt ook de opbouw van warmte op oppervlakken te verminderen, waardoor het een ideale keuze is voor gebieden met een warm klimaat. 

Groene bestratingsoplossingen 

Een andere populaire trend in bestrating zijn groene oplossingen, zoals gerecycled asfalt, poreus beton en gerubberd asfalt. Deze materialen zijn gemaakt van gerecyclede of duurzaam gewonnen materialen en kunnen helpen je ecologische voetafdruk te verkleinen, terwijl je toch een duurzaam oppervlak krijgt dat jaren meegaat. Gerecycled asfalt wordt gemaakt van teruggewonnen asfalt (RAP) dat wordt vermalen en gebruikt als aggregaat voor nieuwe bestratingen of afdichtingen. Poreus beton gebruikt stenen of aggregaten met grote holtes om water door te laten; en rubberhoudend asfalt gebruikt gerecycled bandenrubber om een elastisch materiaal te maken dat beter standhoudt dan traditioneel asfalt.  

 Gekleurd/decoratief beton 

Gekleurd/decoratief beton is een andere trend die de laatste tijd sterk in opkomst is. Met dit type beton kun je je bestrating aanpassen met verschillende kleuren en texturen, waardoor het een unieke uitstraling krijgt die je project echt kan onderscheiden van andere. Gekleurd/decoratief beton kan ook gebruikt worden in combinatie met andere materialen, zoals straatstenen of bakstenen om mooie patronen te maken op opritten, terrassen, trottoirs, enz. De mogelijkheden zijn eindeloos! Meer weten over bestrating? Kijk snel bij Visser en Visser.

https://visserenvisser.nl