AT webdesign
Image default
Management

Pumba mba admission 2021

PUMBA werd in 1971 opgericht als “University Department Of Management Studies (UDMS)” en later omgedoopt tot “The Department Of Management Sciences, PUMBA” in 1997. Het jaar 2004 was een belangrijke mijlpaal toen PUMBA een volledig autonoom instituut werd, zij het onder de Universiteit van Pune. Deze verandering stelde PUMBA in staat een rigoureus trimester curriculum, een continu evaluatiesysteem en een geïntegreerde stage-ervaring in te voeren.

 

Aangeboden cursussen

MBA++

MBA++ is het vlaggenschipprogramma bij PUMBA. De opleiding duurt 22 maanden en is verdeeld over zes trimesters. De cursus heeft een puntensysteem voor de evaluatie van studenten met 100 beschikbare studiepunten over keuzevakken. De groep bestaat uit 180 studenten, waaronder ongeveer 30 studenten uit de internationale regio’s Korea, Midden-Oosten, ASEAN en Europa. Deze cursus heeft een dubbele specialisatie, studenten kunnen kiezen uit de volgende – Financiën, Marketing, Human Resource, Systemen, Operations en International Business.

 

MBA Pharma Biotech

Deze opleiding was een primeur in India en werd door PUMBA opgezet voor afgestudeerden uit de Farmacie & Biotechnologie sector om de managementvaardigheden te ontwikkelen en zich voor te bereiden op een bedrijfsstage vanuit een leiderschaps- en algemeen management perspectief. Met deze cursus heeft PUMBA met succes geschoolde arbeidskrachten geïntroduceerd op het gebied van Gezondheidszorg, Bio-landbouw, Bio-Pharmaceutica samen met sectoren zoals Bio-informatica & Bio-leveranciers.

 

Deze cursus is ook gebaseerd op het kredietsysteem. Studenten worden beoordeeld binnen 100 studiepunten over een periode van twee jaar die is verdeeld in vier semesters.

 

Executive MBA

Dit is een tweejarige opleiding die verdeeld is over vier semesters. De lessen voor de Executive MBA-studenten worden in de avonduren gegeven. Studenten moeten in het tweede jaar kiezen voor een van de zes functionele specialisaties. De specialisaties voor deze opleiding zijn Marketing, Human Resource (HR), Financiën, Operations, Systems en International Business (IB). Deze cursus is speciaal ontworpen voor de industrie ervaren mensen.

 

Ph.D.

Het Ph.D.-programma in PUMBA begint doorgaans in de maand februari. Kandidaten die zich aanmelden voor Ph.D. moeten zich registreren via de respectievelijke onderzoekscentra. De specialisaties voor Ph.D. in PUMBA zijn Marketing Management, Foreign Trade Management en Biotechnology Management. Sinds haar oprichting heeft deze doctoraatsopleiding talrijke onderzoeken gestimuleerd. De PUMBA heeft aan verschillende uitmuntende wetenschappers doctoraten toegekend.

 

BBA (HFM)

Deze BBA-opleiding werd vanaf 2018 geïntroduceerd met een sterke focus op Hospitality and Facilities Management. De cursus heeft in totaal 130 studiepunten aangeboden voor 3300 mark. Het bestaat uit 6 semesters verspreid over 3 jaar.[1]

 

MBA-programma, Subcentrum Nashik

MBA-programma van Savitribai Phule Pune University in Sub-Centre Nashik die onder de zeer goed bedeelde begeleiding van PUMBA. MBA-programma van Savitribai Phule Pune University in Sub-Centre Nashik geïnitieerd in 2018. De cursusduur is 2 jaar. Het bestaat uit 4 semesters verspreid over 2 jaar. De instroom van het MBA-programma is 60. Het programma omvat industrie stages.

 

Diploma in industrieel beheer en dienstenmanagement (DIASM)

Nog een primeur van PUMBA, een sociaal initiatief voor de andersvalide soldaten van het Indiase leger. Het gaat om een eenjarige diplomacursus die bekend staat als “Diploma in Industrial Administration and Services Management”. Deze cursus wordt gegeven aan het Queen Mary’s Technical Institute (QMTI), in Khadki, Pune. Het enige doel van dit programma is de rehabilitatie van het Indiase legerpersoneel dat, terwijl het het land diende, een handicap heeft opgelopen. PUMBA startte deze diplomacursus op 1 augustus 2008. Aangezien dit een sociaal initiatief is van de PUMBA, geven de docenten training aan gehandicapte soldaten zonder dat zij daarvoor geldelijke voordelen verwachten.

 

PUMBA Cellen

Alle belangrijke evenementen en activiteiten in PUMBA worden georganiseerd door de studenten. De zes cellen van PUMBA werken als verschillende comités. De programma’s die in PUMBA worden gehouden, zijn altijd door studenten opgezet. De zes cellen zijn als volgt:

 

Cel Plaatsing en Bedrijfsrelaties

De brug tussen PUMBA en de industrie is de Placement Cell.

 

Alumni Cel

De exclusieve alumnibasis van PUMBA wordt onderhouden door de Alumnicel. Zij zet zich in om de alumni te binden aan hun Alma Mater. De Alumnicel organiseert verschillende evenementen voor hun alumni om langdurige relaties te onderhouden. De alumnicel publiceert “SMRITI” – een jaarboek, ontworpen door de studenten van PUMBA, speciaal voor hun alumni. De cel organiseert ook evenementen zoals Chapter Meet, Nostalgia, Reminiscence, enz. Het enige doel van deze evenementen is om de alumni van PUMBA in contact te brengen met hun Alma Mater, hen te helpen herinneringen op te halen aan hun dagen in PUMBA en ook hun waardevolle ervaringen in de industrie te delen.

 

Seminar Cel

Alle externe evenementen zoals dagseminaries, nationale seminaries, bedrijfsensembles, gastlezingen en workshops worden gecoördineerd en beheerd door de seminariecel.


 

 

business management 

vacatures

auto verkopen

 

https://www.newbusinessmanagement.com/