AT webdesign
Image default
Gezondheid

Stop je met roken? Lees hier alles over de fasen

Je hebt het vast wel eens gehoord. Wanneer mensen met roken gaan ze vaak last krijgen van ontwenningsverschijnselen. Deze symptomen worden door veel verschillende mensen ervaren en houden zich sterk vol de eerste paar weken van het stopproces. Stoppen met roken is belangrijk omdat het je gezondheid erg sterk verbeterd en het risico op verschillende ziektes verlaagt. In dit artikel leggen wij uit waar je op moet letten als je gaat stoppen met roken en welke fases je doorgaat. 

Welke fases maak je mee tijdens het stoppen

Er zijn veel verschillende symptomen die opkomen wanneer je stopt met roken. Enkele voorbeelden van deze symptomen zijn boosheid, somberheid, angst, spanning, slechte slaap, minder concentratie en toegenomen eetlust. Ook is je weerstand verlaagd en ga je vaker zin krijgen om te roken in deze tijd. Na drie dagen is de nicotine volledig in het lichaam opgelost en worden voor veel mensen de klachten als het ergst ervaren. Deze eerste paar weken kunnen erg lastig zijn voor lichamelijke problemen en het is verstandig om hier rekening mee te houden. 

Vervolgens is de fase van de gewoonte ontwijken. Voor veel rokers is het normaal om een sigaret op te steken bij verveling, stress, tijdens een feestje of als je naar de supermarkt gaat wandelen. Vaak ervaar je ook de zin om een sigaret op te steken. Het is belangrijk dat je deze drang tegen blijft gaan want wanneer je wel weer een keer een sigaret opsteekt moet je weer opnieuw beginnen met het stopproces. Stoppen met roken wordt erg lastig ervaren door de meeste mensen door deze drang.

Stop met roken. Het is een erg lastig proces om te stoppen maar door middel van medisch specialisten en professionele begeleiding kan je ontwenningsverschijnselen worden beperkt en kan je leren om hier mee om te gaan. De verschillende fases brengen eigenschappen mee waar je doorheen moet gaan tijdens het stoppen. Leer nee te zeggen tegen een sigaret en ga de gewoontes tegen. Door te stoppen met roken verbeter je je gezondheid en laat je zien dat je goed bezig bent.

De negatieve effecten van roken

Wanneer je begint met roken gaat je lichaam ook door allemaal verschillende fases. Zo beschadig je verschillende onderdelen van je lichaam door de schadelijke rook en verhoog je de kans op ernstige ziektes zoals longkanker en andere soorten kanker. Ook verhoog je de kans op beroertes en slaapapneu. Kies ervoor om te stoppen met roken en laat je naasten zien dat je gezond bezig bent zonder je eigen lichaam kapot te maken.

Ben je van plan om te stoppen met roken? Onze website is gericht om mensen te helpen en informeren wanneer ze van plan zijn om te stoppen met roken. Niet alleen is het handig om te weten wat op je zit te wachten maar ook is het handig om te weten waar je hulp kan krijgen waar het nodig is. Bezoek nu snel onze website en stop met roken!

 

https://www.ikstopermee.nl/