AT webdesign
Image default
Aanbiedingen

Topdekmatrassen op slaapwijsheid.nl

Topdekmatrassen op slaapwijsheid.nl

 

Wat is een topdekmatras of matras-topper?

Een matras topper is een van die dingen die precies doet wat het zegt op het etiket, echt – het is een extra laag die bovenop uw matras gaat om extra comfort (voor u) en bescherming (voor uw matras) te bieden. Ze zijn er in allerlei diktes, gemaakt van verschillende materialen, en je kunt er een vinden voor een bed van min of meer elke grootte, van een kinderledikant tot een kingsize tweepersoonsbed.

Nu al overtuigd? Shop dan nu uw topdekmatrassen op Slaapwijsheid.nl!

 

Wat doet een matras-topper?

Een matras topper of topdekmatras ligt bovenop uw matras en biedt ondersteuning die de levensduur van een matras kan verlengen door de druk op de veren te verminderen, waardoor het doorhangen of de algemene slijtage wordt vertraagd. Combineer een matras-topper met het regelmatig omdraaien van uw matras en u kunt zien dat uw matras langer volledige ondersteuning biedt.

Toppers of topmatrassen zijn ook veel gemakkelijker te wassen dan een volwaardige matras, en kunnen verwisselbare hoezen hebben, zodat ze een nuttige barrière vormen tegen vlekken en meer algemene slijtage. Matrashoppers kunnen van bed naar bed worden verplaatst of worden opgerold en meegenomen op reis.

Een extra laag schuim betekent ook een extra laag comfort – zachte, flexibele vullingen kunnen een enorm verschil maken. Als uw matras een stevige ondersteuning biedt maar niet zacht genoeg is, kan de combinatie van de twee u helpen de perfecte balans voor u te vinden.

Het combineren van een traagschuim matras topper en een goedkope matras kan ook goedkoper zijn dan het kopen van een volledige traagschuim matras, en zal u een langere pauze geven voordat u weer een nieuwe moet kopen.

Kortom, matras toppers en topmatrassen zullen het gevoel van een bestaande matras veranderen, uw niveau van comfort verbeteren terwijl u slaapt, en kan de levensduur van uw matras verlengen. Het is een extra uitgave die u later veel minder kan kosten voor een nieuwe matras, met als bijkomend voordeel een verbeterd comfort en ondersteuning.

Welke soorten matrasbeschermers en topmatrassen zijn er?

De belangrijkste factor in matrasbeschermers en toppers is het materiaal, en er zijn een paar gemeenschappelijke soorten om uit te kiezen.

Traagschuim matrasbeschermers werken op precies dezelfde manier als traagschuim matrassen, het is gewoon een dunnere laag die bovenop uw bestaande matras ligt. Traagschuim vormt zich zachtjes naar uw lichaam en zorgt voor extra comfort en ondersteuning.

Eierkrat matras toppers hebben vele namen, dus ‘eierkrat’ is een goede catch-all voor een heleboel verschillende merken. Ze zijn gemaakt van een bobbelig knobbelig schuimoppervlak dat eruitziet als een soort eierdoos, vaak in een gewatteerde hoes. Ze kunnen gemakkelijk worden opgerold of gestapeld, dus hoewel ze niet zo luxueus zijn als traagschuim, zijn ze een stuk flexibeler, en meestal ook goedkoper.

Wollen of fleece matrasbeschermers en topdekmtrassen maken gebruik van natuurlijke materialen die het risico op allergieën verminderen, en ze zijn verrassend zacht – minder kriebelig dan je zou verwachten. Ze zijn echter wel erg aan de dure kant.

Kan een matras-topper of topdekmatras een nieuwe matras vervangen?

Hoewel een matrastopper de levensduur van een matras kan verlengen en een versleten matras een tijdje steviger en comfortabeler kan maken door de druk van de verkeerde veren te verminderen, is het uiteindelijk slechts een topper en blijft uw comfort afhankelijk van het matras eronder.

Wij raden aan uw matras minstens om de zeven jaar te vervangen – als u regelmatig een matras topper gebruikt, dan kunt u het misschien iets langer uitstellen, maar het is nog steeds niet aan te raden.

Conclusie: zijn matras toppers en topdekmatrassen het waard?

In de meeste gevallen zijn matras toppers het waard – een beter comfort en een beter beschermd matras zorgen voor een rustgevende slaap voor de komende jaren. Als u tevreden bent met uw matras, is het meer een luxe dan een noodzakelijke aankoop, maar er zijn gevallen waarin een topper zeker een voordeel kan zijn.

Als u last heeft van rug- of gewrichtspijn, met name artritis of fibromyalgie, dan kan de extra ondersteuning door een traagschuim matras topper uw comfort tijdens het slapen aanzienlijk verbeteren. De stevige, lichaamsvormende structuur van traagschuim betekent ook dat u minder last zult hebben van de bewegingen van uw partner in een gedeeld bed.

Het regelmatig omdraaien van een matras wordt sterk aanbevolen, maar het is niet altijd praktisch. Als u alleen woont en niemand heeft om u te helpen, gewrichtspijn heeft of het gewoon moeilijk vindt om uw grote, zware matras op te tillen en om te keren, biedt een matrastopper een eenvoudige oplossing – het is veel gemakkelijker om het om te keren en ook gemakkelijker schoon te maken.

Matras toppers en topmatrassen zijn ook een geweldige manier om een uitklapbare slaapbank te verbeteren – terwijl deze fantastische ruimtebesparende items zijn, kunnen de spijlen in hun frames echt ongemakkelijk zijn. Een topper voegt een extra barrière toe en kan worden opgevouwen in een kast als uw gasten naar huis zijn gegaan.

 

Voor het vergelijken van topdekmatrassen: ga naar Slaapwijsheid.nl

 

 

https://slaapwijsheid.nl/beste-matras/topdekmatras-7-best-geteste-toppers/