AT webdesign
Image default
Zakelijke dienstverlening

Waarom een Full Service Digital Agency de strijd wint van het standaard online marketingbureau

125.900 bedrijven in Nederland. Nee dit is niet het totale aantal bedrijven in Nederland, maar dit zijn alleen al de bedrijven die actief zijn in de reclamebranche (2008, CBS). Dagelijks schieten nieuwe online marketingbureaus als paddenstoelen uit de grond. Maar wat is nou een geschikt bureau voor mij als hulpbehoevende ondernemer?

Als ervaringsspecialist weet ik als geen ander hoe lastig het is om een geschikte partner te vinden die mij ontzorgt in de eindeloze digitale wereld en mijn bedrijf en wensen ook nog eens begrijpt. Cowboys vliegen je vandaag de dag om de oren met kreten als: “Wij zorgen voor drie keer zoveel gebruikers op de website”, of “Wij als … kunnen je conversiepercentage verdubbelen binnen een half jaar”. In de praktijk is dit vaak niet meer dan een verkoopbrabbel die veel te mooi is om waar te zijn. 

Ik ben hier niet om de wereld van online marketingbureaus af te kraken. In tegendeel zelfs. Ik denk dat wanneer je de juiste relatie gevonden hebt, je hier als ondernemer erg veel aan zult hebben. Wat wel vaak het geval is, is de eenzijdigheid van een marketingbureau. Het ene bureau is een specialist in het vindbaar maken van je bedrijf, de ander kan juist weer prachtige, converterende websites ontwerpen en weer een ander maakt gave commercials, displaybanners en videocampagnes. Digital Agencies die meerdere van deze kwaliteiten bevatten zijn schaars, maar tegenwoordig zó belangrijk. Met een van de bovenstaande bureaus red je het niet meer in de keihard-concurrerende onlinewereld.

Ik merk echt dat anno 2021 een Full Service Agency, die wel al deze disciplines onder één dak heeft de strijd aan het winnen is van de duizenden conventionele marketingbureaus. Snel schakelen, omnichannelmarketing en een bureau die je onderneming begrijpt. Dat is wat je wilt. Zowel het design van de website, alle marketinguitingen en het marketingtraject is in één strategisch plan uitgedacht. Alles perfect op elkaar afgestemd.

 Mocht je als ondernemer momenteel voor de keuze staan om de marketing door een bureau of agency te laten uitvoeren, overweeg dan goed wat die partij precies voor jou moet gaan uitvoeren. Ik schakel hulp in om welk doel te bereiken? Blijkt het dat je met alleen een betere vindbaarheid die doelstelling niet gaat bereiken. Ga eens met een Full Service Marketing Bureau om tafel.