AT webdesign
Image default
Banen en opleidingen

Wat is het gemiddelde salaris als procesoperator?

Ben je van plan om te werken in de procesindustrie, dan kan je natuurlijk benieuwd zijn naar het salaris van een procesoperator. In deze branche valt er goed te verdienen maar het is moeilijk te achterhalen wat je nou precies gaat verdienen. Dit verschilt namelijk per bedrijf, situatie en per persoon. Ben je toch benieuwd naar wat je ongeveer gaat verdienen? In dit artikel lichten wij toe wat het gemiddelde salaris is van een proces operator.

Hoe weet je hoeveel je verdient als proces operator?

Er zijn verschillende niveaus van procesoperator. Afhankelijk van je opleiding verdien je over het algemeen tussen de €2.200 en €3.800 per maand. Als je procesoperator worden wil is dit natuurlijk een gunstig vooruitzicht. De hoogte van je salaris is echter erg afhankelijk van je opleidingsniveau, kennis en ervaring. Ook is het van belang in welke branche je werkt en of je werkt in een ploegendienst. Per niveau is het mogelijk om een salarisindicatie te geven.

Als Procesoperator A controller je productieprocessen en grijp je in waar het nodig is. Een Mechanische Operator A verdient gemiddeld tussen de €2.000 en €2.600 per maand bruto. Dit bedrag is exclusief van bijvoorbeeld vakantiegeld en de eventuele 13e maand van een bedrijf. Niveau A is vergelijkbaar met VAPRO A niveau.

Procesoperator niveau B is vergelijkbaar met VAPRO B niveau. Deze procesoperators werken met het controleren en sturen van chemische- of mechanische productieprocessen. Daarnaast geven ze advies tot verbetering en hebben overzicht op het veilig werken in de fabriek. Deze zijn meestal geautomatiseerd. Als procesoperator B heb je meer verantwoordelijkheid en licht het salaris gemiddeld tussen de €2.200 en €2.900 per maand bruto exclusief vakantiegeld en eventuele 13e maand. 

Procesoperator C is vergelijkbaar met VAPRO C niveau en zorgt er voor dat het complete productieproces goed verloopt. Daarnaast geef je leiding aan een team van procesoperators en controller je de veiligheidsvoorschriften van de medewerkers. Als procesoperator C ligt het basissalaris tussen de €2.500 en de €3.600 per maand exclusief vakantiegeld en de eventuele 13e maand. Een procesoperator C heeft de meeste verantwoordelijkheid en hierdoor is het salaris ook iets hoger.

Een baan vinden als procesoperator

In sommige gevallen kan je bij een ander bedrijf veel meer geld verdienen. Bij Synsel zijn wij al jarenlang bezig met procesoperators aan de juiste baan helpen. Wij kennen de markt en weten er wat er speelt. Hierdoor kunnen wij de juiste baan voor jou vinden. De baan moet natuurlijk passen bij je normen en waarden en bij de branche waarin je geïnteresseerd bent. 

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Bekijk de website van Synsel en bekijk de verschillende vacatures beschikbaar. Neem contact op met ons en vind een baan waar je niet met tegenzin heen gaat. Daarnaast kan het zijn dat je bij de nieuwe baan nog wat meer geld verdient! Wij zorgen er voor dat de baan voldoet aan je normen, waarden en ambities en dat de baan voldoet aan je passie!

https://synsel.nl/