AT webdesign
Image default
Banen en opleidingen

3 tips om een baan in de randstad te vinden

Het zoeken naar een nieuwe baan kan een hoop gedoe zijn, vooral als je kleine kinderen thuis hebt. Het laatste wat je wilt, is dat de zoektocht naar vacatures Rotterdam je hele dag inneemt, want die tijd kun je wel beter besteden. Dus hier 3 tips om die zoektocht in tekorten en een stuk makkelijker te maken.

Maak gebruik van vacaturebanken

Duizenden bedrijven adverteren nu hun functies via online vacaturebanken, dus schrijf je in op zoveel mogelijk van deze sites. Het aanmaken van een account op verschillende vacaturebanken kan je helpen bij het vinden van interessante werkmogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om e-mailalerts te krijgen voor bepaalde vacatures wat erg handig is. Op deze sites kun je ook je cv uploaden, samen met alle belangrijke informatie die je aan potentiële werkgevers wilt presenteren. Dit maakt het hele proces van solliciteren naar nieuwe banen moeiteloos. Het grote voordeel is dat je voor veel banen kunt solliciteren zonder veel tijd te verspillen, wat je kansen op een baan aanzienlijk vergroot.

LinkedIn

LinkedIn wordt steeds populairder voor zowel wervers als werkzoekenden. Een goede LinkedIn pagina staat gelijk aan een uitstekend cv. Het verschil is dat het een diepgaand, interactief cv is dat wervers overal kunnen bekijken om precies te zien wat je te bieden hebt. Daarom is het verbeteren van je LinkedIn pagina een van de effectiefste manieren om je kansen op een nieuwe baan te vergroten. Naast je werk geschiedenis en een uitstekende samenvatting van je ervaring, moet je een portfolio met relevant werk hebben dat je professionele vaardigheden laat zien. Vergeet niet dat LinkedIn ook uitstekend geschikt is om te netwerken. Je kunt je aansluiten bij groepen en discussies over je vakgebied, solliciteren naar banen via hun platform, of zelfs rechtstreeks contact opnemen met werkgevers. Netwerken en banen vinden via LinkedIn wordt steeds populairder, en deze trend zal zich waarschijnlijk nog een tijd voortzetten. Zet je CV online bij verschillende vacaturebanken en al gauw stromen potentiële banen binnen in je email-inbox waar je op kan solliciteren.

Oefen je taalvaardigheden

Terwijl je naar nieuwe banen solliciteert, moet je een lijst met waarheidsgetrouwe verhalen samenstellen die je kunt gebruiken om je kwaliteiten tijdens een sollicitatiegesprek aan te tonen. Denk bijvoorbeeld aan de vraag “Wat zijn je sterke en zwakke punten?”. Identificeer eerst je sterke punten, zoals punctualiteit en aandacht voor details, en daarna je zwakke punten, zoals multitasking en spreken in het openbaar. Bedenk vervolgens specifieke gevallen waarin je de sterke punten effectief hebt gebruikt of hebt geprobeerd je zwakke punten te verbeteren. Dit zijn verhalen die je tijdens je gesprek kunt vertellen om je kansen om een baan te landen te verbeteren.