AT webdesign
Image default
Marketing

Zelf je website maken en binnen een paar seconden online!

Wist je dat er makkelijke en leuke manieren bestaan waarop jij je eigen website kunt bouwen en online kunt zetten? Dit is vooral handig op het moment dat je een beginnend ondernemer bent en je de kosten voor een webdesigner wil besparen. Daarnaast kun je de website helemaal naar jouw wens samenstellen als je zelf verantwoordelijk bent voor de bouw ervan. In deze blog lees je op welke manier je een website kunt bouwen en hoe je ervoor zorgt dat je de website binnen een paar seconden online kunt zetten.

Wat is de makkelijkste en meest gebruiksvriendelijke optie?

Ben je van plan om je eigen website te maken? Dan kun je het beste een website maken met WordPress, aangezien dit een goede en gratis optie is. WordPress is wereldwijd één van de meest gebruikte platformen om nieuwe websites mee te bouwen. Je kunt makkelijk een eigen WordPress-account aanmaken, waarna je direct aan de slag kunt. Kies uit honderden templates, waardoor je de basis voor je website binnen no-time hebt vormgegeven. WordPress-websites zien er professioneel uit en je kunt de website geheel naar je eigen smaak en wensen inrichten. Je logo en huisstijl zijn snel en eenvoudig door te voeren.

Vaak bieden templates je ook al plekken waar je de content voor op je website makkelijk kunt invoeren. Zorg ervoor dat je en duidelijke website maakt, zodat de (potentiële) klanten in één oogopslag kunnen zien wat je hun te bieden hebt. Wanneer je SEO (Search Engine Optimization) toepast op je web teksten, kun je ook nog eens beter in zoekmachines zoals Google teruggevonden worden.

Hoe krijg jij je website zo snel mogelijk online?

Je kunt de website pas online zetten als je een domeinnaam hebt geregistreerd en je voor een webhostingpartij hebt gekozen die bij je past. Heb je ervoor gekozen om je website met WordPress te bouwen? Dan is het wel zo makkelijk om ook voor webhosting WordPress te kiezen. Dit zijn twee verschillende diensten die WordPress aanbiedt, maar zorgt er wel voor dat je maar met één partij hoeft te communiceren. Daarnaast biedt WordPress webhosting je uitstekende beveiliging voor je website aan en worden alle updates automatisch verwerkt, zodat je website 24/7 online blijft staan.

Heb je een domeinnaam geregistreerd en je aangemeld bij een webhosting provider? Dan kun je de website online zetten door een FTP programma te downloaden. Dit zorgt ervoor dat je de bestanden voor je website naar de webserver kunt overzetten. Sleep al je bestanden naar de server, wacht tot alles geladen is en je website staat online!