AT webdesign
Image default
Electronica en Computers

3 redenen waarom iedereen zou moeten kiezen voor een digitaal visitekaartje

Vandaag de dag worden papieren visitekaartjes bijna niet meer gebruikt. Met de komst van de mobiele telefoon zijn gegevens immers ontzettend eenvoudig uit te wisselen. Toch is niet iedereen zo handig met zijn of haar telefoon en is het handig dat er een alternatief is. Zo zijn de digitale visitekaartjes hier bijvoorbeeld bij uitstek voor geschikt. Je hoeft het kaartje alleen maar bij de telefoon van iemand in de buurt te houden en de gegevens die op de chip staan die in het kaartje zit, worden vervolgens met de ander gedeelt. Zo kun je dus eenvoudig en snel je NAW-gegevens en telefoonnummer delen, zonder dat je vanalles mondeling hoeft door te geven. Om je te overtuigen, hebben we een 3-tal redenen voor je, waarom jij voor een digitaal visitekaartje zou moeten kiezen.

  1. Gemakkelijk en snel

Het delen van gegevens gaat natuurlijk een stuk sneller wanneer het volledig digitaal gaat. Door met je telefoon plastic visitekaartjes met NFC chip te scannen, staan je gegevens in minder dan een seconden op de telefoon van de ander. Zo hoef je dus niet meerdere malen je telefoonnummer op te noemen en heb je ook geen gedoe om het te moeten aflezen van een papieren visitekaartje. 

  1. Stijlvol

Het ziet er natuurlijk ontzettend stoer uit, dat wanneer iemand je gegevens vraagt, je dit door middel van een pasje kunt doen. Waar je normaliter een stapel visitekaartjes met je mee moest dragen, is dit dus tegenwoordig niet meer het geval. Je zult zien dat de kans op respons op deze manier ook een stuk groter is, want laten we eerlijk zijn, hoe vaak bewaar jij een visitekaartje die je krijgt?

  1. Beter voor het milieu en de portemonnee

Niet heel onbelangrijk, is dat het gebruik van deze visitekaartjes natuurlijk een stuk beter is voor het milieu. Simpelweg om de reden dat je er geen honderden nodig hebt, zoals je dat bij een papieren variant wel doet. Zo hoeven er minder bomen te worden gekapt en hoeven er ook minder machines te draaien om deze visitekaartjes te maken. Daarnaast is het ook zo, dat de kosten voor een digitaal visitekaartje eenmalig wel wat hoger liggen, maar je dit op lange termijn zeker terugverdient.