AT webdesign
Image default
Energie

4 Dingen die je moet checken als je een elektra storing hebt in huis

Elektrische storingen kunnen worden veroorzaakt door gesprongen stroomonderbrekers, dus het is belangrijk om ze eerst te controleren. Schakel hiertoe alle stroombronnen uit en zoek vervolgens uw zekeringkast. Als u een ouder huis hebt, kan deze zich in een kelder of buiten uw huis bevinden. Zoek naar schakelaars die in de “uit”-stand staan, en zet ze terug in de “aan”-stand.

Controleer de stopcontacten

Niet goed functionerende stopcontacten kunnen een teken zijn van een elektrische storing. Om een stopcontact te controleren, steekt u er iets in en controleert u of het stroom krijgt. Werkt het stopcontact niet, dan kan het zijn dat u om het te vervangen.

Controleer de bedrading

Als u blootliggende draden in uw huis opmerkt, kunnen deze een teken zijn van een elektrische storing. Zorg ervoor dat u de stroom uitschakelt voordat u zelf probeert de bedrading te repareren. Als u zich hier niet prettig bij voelt, bel dan onmiddellijk een gekwalificeerde elektricien.

Inspecteer apparaten

Veel elektrische storingen worden veroorzaakt door defecte of verouderde apparaten. Apparaten met gerafelde snoeren, blootliggende bedrading of andere tekenen van slijtage moeten worden geïnspecteerd en indien nodig vervangen. Bovendien, als uw apparaat niet goed werkt, kan dit een teken zijn van een elektrische storing.

Als u een van deze tekenen in uw huis opmerkt, zorg er dan voor dat neem dan onmiddellijk contact op met een gekwalificeerde elektricien zoals Elektricien Tilburg. Zij kunnen uw huis inspecteren en ervoor zorgen dat u veilig bent voor elektrische storingen. Een ervaren elektricien inschakelen is altijd een betere oplossing dan wanneer u het zelf gaat proberen. Als u zelf geen ervaring heeft kunt u alle elektrische bewerkingen beter overlaten aan een professional zoals elektriscien Tilburg. Neem vrijblijvend contact met ze op voor meer informatie.