AT webdesign
Image default
Energie

Een kleine windmolen aanschaffen? Lees dit eerst

Met een kleine windmolen kan je eenvoudig jezelf voorzien van stroom. Dit zie je dan ook vaak bij boerderijen. Een windmolen is de meest en beste oplossing hiervoor. Specifiek voor een boerderij zijn er speciale windmolens gemaakt om in stroom te voorzien.

De trends in de land- en tuinbouw

In de land- en tuinbouw zijn er een aantal trends:

·   Door de toenemende omvang van wereldbevolking groeit de vraag naar voedsel

·   Er is behoefte aan duurzame landbouw

·   Door duurzame productie-installaties zit het elektriciteitsnet vol

De fasen in de energietransitie

In de energietransitie zijn er drie fasen die belangrijk zijn.

Duurzame elektriciteit voor de lage kosten

Bij deze eerste fase stimuleert een overheid om duurzame elektriciteit te maken. De duurzame energie moet naar de eindgebruiker getransporteerd worden. Het elektriciteitsnet is het de limiterende factor voor nieuwe installaties. Over het algemeen kunnen de lokale energienetten op de zonnige dagen de energie niet meer afvoeren.

Sturen op vraag en aanbod

Bij de tweede fase wordt er op vraag en aanbod aangestuurd. Er neemt nu onbalans op het elektriciteitsnet toe. Daardoor wordt de focus van het beleid veranderd. Het is nu van belang dat de miljardeninvesteringen in de elektrische infrastructuur voorkomen worden door de vraag en aanbod in evenwicht te houden.

De winst delen

Als het energiesysteem voltooid is op de juiste manier worden de voordelen ook duidelijker. Deze voordelen zijn dan goedkope, veilige en schone energie. Door duurzame energie is er zelfbeschikking en politieke stabiliteit. De maatschappelijke kosten zijn teruggebracht door de ecologische voetafdruk en de toename van de biodiversiteit.

Door een Kleine windmolen van EAZ Wind kun je behoorlijk bezig zijn met duurzaamheid en de nodige voordelen die het met zich mee brengt.

Boerderij stroom opnieuw uitgevonden (NL)

De kleine windmolens bestaan al heel erg lang. Maar de kleine molen is nu specifiek voor de boerderij uitgevonden met behulp van nieuwe technologie en gezond verstand. De molens van EAZ Wind bezorgen in Nederland, België en Duitsland veel boerderijstroom. Juist door de molens en de aanpak is EAZ Wind marktleider geworden op de boerenerven.

Hoe is EAZ Wind tot stand gekomen

In 2008 hebben vier mannen elkaar leren kennen op de Universiteit van Twente en de Saxion Hogeschool in Enschede. Ze kregen een hechte vriendschap met de gezamenlijke passies van Techniek en watersport. Toen een vader van één van de vier mannen de boerderij wilde voorzien van stroom door zonnepanelen is ook het idee ontstaan van de kleine windmolen. Het is toch ook ideaal om in de zomer en winter stroom te hebben?

De mannen zijn begonnen met het ontwikkelen en het bouwen van een windmolen. Voor ze het ook maar in de gaten hadden was de kleine windmolen er. De buren van de vader (Boer) maar ook de bewoners van het dorp waren allen enthousiast. Dit alles is in 2014 gebeurd in het dorpje Overschild in de provincie Groningen.

Vanaf dat moment zijn ze aan de missie begonnen: Energie voor het platteland, Wereldwijd.

 

https://www.eazwind.nl/