AT webdesign
Image default
Energie

Wat te doen bij een stroomstoring

De kans is zeer groot dat je wel eens de dupe bent geweest van een stroomstoring. Een stroomstoring is uiteraard zeer vervelend. Je zit namelijk zonder licht, verwarming en je kunt je elektrische apparaten niet gebruiken. Voordat je besluit om een Elektricien Nijmegen spoed te bellen is het zeer belangrijk om te weten wat je moet doen bij een stroomstoring. Vandaag geven we je dan ook enkele tips. Het eerste dat je moet weten is dat je bij een stroomstoring nooit 112 moet bellen indien er geen sprake is van een direct gevaar. Een stroomstoring is echter geen acuut noodgeval. 

De maatregelen die je zeker moet treffen

In het geval van een stroomstoring zijn er een aantal zeer belangrijke maatregelen die je absoluut niet mag vergeten. Zo moet je proberen om niet of zo min mogelijk te bellen. Het zit namelijk zo dat het stroomnet op deze manier kan overbelasten waardoor noodoproepen niet doorkomen. Bel dus alleen als het echt niet anders kan! Heb je nog elektrische apparaten in het stopcontact zitten? Zorg er dan voor dat je deze direct uit het stopcontact trekt. Zo voorkom je mogelijke schade aan je elektrische apparaten. Aangezien je koelkast en vriezer ook op elektriciteit werken, zullen deze tijdens een stroomstoring uitvallen en niet meer koelen. Open vooral niet de deuren van je koelkast en vriezer!

Bereid je voor op een potentiële stroomstoring

Gelukkig zijn er veel eenvoudige manieren om je goed voor te bereiden op een potentiële stroomstoring. Een vrij voor de hand liggende tip is om altijd een aantal waxinelichtjes in huis te hebben. Indien je lampen uitvallen, zorgen de waxinelichtjes ervoor dat je toch nog enige vorm van licht hebt. Zo heb je tijdens een stroomstoring binnen mum van tijd licht. Om je telefoon en andere apparaten zo lang mogelijk te blijven gebruiken tijdens een stroomstoring is het zeer slim op altijd powerbank tot je beschikking te hebben. Zo kun je altijd snel je telefoon opladen zonder dat je hiervoor het stopcontact nodig hebt.