AT webdesign
Image default
Aanbiedingen

Alles over de Trachycarpus Fortunei

Er is geen twijfel over mogelijk dat de Trachycarpus Fortunei is een mooie plant. De plant behoort tot de Chinese waaierpalmen en is sinds het jaar 1830 in Europa ontdekt. In Nederland kennen we inmiddels veel verschillende soorten palmen en allerlei andere tropische planten. De Trachycarpus Fortunei is een van de bekendste soorten in Nederland. Dit is te danken aan zijn eigenschappen. We zullen er later meer over vertellen. Lees verder om meer te weten te komen over de Trachycarpus Fortunei. 

 

Verzorging 

Net als bij veel andere planten is de verzorging van deze plant erg belangrijk. Het eerste waar u aan moet denken is de standplaats van deze prachtige palm. De plant houdt van een plaats in de zon, een schaduwrijke plaats is niet interessant voor hem. In Nederland schijnt de zon vaak niet de hele dag; dit is voor de Trachycarpus Fortunei geen probleem. Hij stelt zonlicht op prijs en wordt erdoor gestimuleerd om te groeien, maar hij kan ook zonder zonlicht leven. De plant wordt graag voorzien van een beetje water. In de zomermaanden heeft de plant veel water nodig, omdat het zonlicht veel vocht opneemt. In de wintermaanden is de plant echter in een soort winterslaap en neemt hij minder vocht op. De kluit moet niet te nat worden gemaakt, want dan kan hij in de koude wintermaanden bevriezen. 

 

Kenmerken 

De Trachycarpus Fortunei is een winterharde plant die zeer winterhard is. Deze plant is sterker dan ruim 90% van de soorten. Daarnaast lijkt deze plant op een echte palmboom. Als u deze boom ziet, zal uw hart spontaan warm worden, want hij heeft een typisch Hawaïaanse uitstraling. Zo kunt u gemakkelijk een zomerse sfeer in uw tuin creëren. Een typisch kenmerk van de Trachycarpus Fortunei is de vezelige bast, die ruw aanvoelt en een exotische uitstraling heeft. De boom heeft een solitaire stam die tussen de 6 en 10 meter hoog kan worden. Er zijn ook enkele soorten die tot 1 meter hoog kunnen worden. 

 

Voor uw tuin

De palmboom komt oorspronkelijk uit de bergachtige streken van China. Natuurlijk hoeft u uw plant niet per se daar vandaan te halen. De exotische planten zijn nu ook in Nederland verkrijgbaar. Wilt u ook een Chinese waaierpalm in uw tuin? Bekijk dan het assortiment bij MyPalmShop en ontdek welke palm geschikt is voor uw tuin.

https://www.mypalmshop.nl/