AT webdesign
Image default
Toerisme

Attracties Blankenberge

hotel du commerce blankenberge

Blankenberge is de meest populaire stad in het westen van Vlaanderen. De kust van deze nederzetting wordt gewassen door de Noordzee. Nog een prachtig land waar toeristen van over de hele wereld komen om te ontspannen op de stranden. Tegenwoordig is het toerisme namelijk de belangrijkste industrie geworden die de meeste winst oplevert. Lokale autoriteiten doen er alles aan om gasten van de stad comfortabel te maken om hun vakantie door te brengen op hun prachtige plek, en na thuiskomst blijven er veel positieve indrukken en emoties over.

Over de geschiedenis van Blankenberge is momenteel zeer weinig bekend. Ondanks dit, na een bezoek aan de stad, begrijpt iedereen hoe deze nederzetting is ontstaan ​​en welke inwoners het belangrijkste contingent van deze regio vertegenwoordigen. Aan het begin van de opkomst van deze stad bestond er een vissersnederzetting op de lokale gronden. In de negentiende eeuw begonnen inwoners van andere steden en landen hier echter te komen om te ontspannen aan de kust. In 1850 verscheen het eerste hotel. Tegenwoordig heeft de stad zich ontwikkeld tot een van de meest succesvolle resorts. En het aantal gasten groeit elk jaar.

 De belangrijkste attractie van Blankenberge, waarvoor het de moeite waard is om naar deze stad te komen, is het plaatselijke strand. Waarom is hij zo mooi? Het eerste dat het onderscheidt van andere vergelijkbare plaatsen, is de lengte van drie kilometer, terwijl je aan de hele kust geen enkele boom zult vinden en hij niet rijk aan vegetatie is. Het is ongeveer driehonderdvijftig meter breed. Een ander kenmerk van het strand is de pier, die in 1933 door de lokale autoriteiten werd aangelegd. De lengte is ook driehonderdvijftig meter.

Als u op zoek bent naar rust en stilte, is er gewoon geen betere plek. Hier vindt u alles wat u van rust verwacht. Alleen meeuwen die boven de zee zweven, zullen de stilte doorbreken met hun kreet. Wandelend langs de kust kunt u genieten van de onvergetelijke geur van de Noordzee, waarvan de geur anders is dan de gewone zee. En het uitzicht is onberispelijk. Als je op het strand staat en in de verte kijkt, lijkt het alsof je zelf over eindeloze uitgestrekte gebieden zweeft. In deze minuten worden alle zorgen en zorgen van het echte leven vergeten. En de ziel vindt de langverwachte vrede.

Als je het strand van Blankenberge hebt bezocht, merk je meteen hoe mooi het hier is, en tegelijkertijd is het erg handig om met kinderen te ontspannen. De hele kust is bedekt met warm zand. Koele zeegolven zullen je redden van de zwoele zomer. Voor het gemak zijn er kleedhokjes, waarvan er veel zijn. Vroeger waren dergelijke strand “kamers” alleen typerend voor de Engelse vakantieoorden, maar later verschenen ze in de Belgische resorts. Het is beter om hier vroeg te komen, want de vakantieperiode aan de Noordzeekust is erg kort. Maar zelfs in een koele tijd kunt u hier genieten van een prachtig uitzicht over het eindeloze zeeoppervlak.

Blankenberge herbergt het grootste festival waar ambachtslieden hun zandsculpturen presenteren. Het wordt gehouden van 15 juni tot 15 september. Een maand lang hebben de ambachtslieden aan hun kortstondige beelden gewerkt om hun ongelooflijke meesterwerken van zand aan het publiek te presenteren. Dit evenement is zeker een bezoek waard. Je zult in slechts dertig dagen kunnen zien hoe hele gebouwen, kastelen, kerken, vele beroemde personages uit films, historische figuren je aankijken alsof ze leven, uit het “pryazhny” -materiaal.

Elke bezoeker zal voor zichzelf de meest interessante sculptuur vinden, omdat veel kunstenaars meesterwerken van moderne onderwerpen maken. Zelfs kinderen zullen tussen de enorme majestueuze personages prachtige en geliefde stripfiguren kunnen zien. Alle zandcreaties zijn totaal verschillend van vorm en hoogte. Soms reikt het beeld enkele meters hoog en in de breedte.

Een ander hoogtepunt van de stad is het bloemencorso. Dit heldere en kleurrijke evenement vindt elk jaar plaats op de laatste zondag van augustus. Meer dan honderdduizend toeschouwers komen hier om de geweldige viering bij te wonen. Zelfs kinderen raken erg geïnteresseerd in het kijken naar de processie van bloemententoonstellingen. Jonge dansgroepen dansen voor elk platform. En een groot aantal dieren gemaakt van bloemen en stripfiguren passeren vreedzaam het publiek. Een onvergetelijk gezicht.

Je kunt Blankenberg bereiken vanuit de hoofdstad van België – Brussel. De handigste manier is per trein met de trein, die dagelijks vertrekt. Dergelijke routes worden regelmatig gemaakt met een interval van een uur. De reis per trein duurt ongeveer anderhalf uur. Bij het kiezen van een busrit kost de hele reis wat tijd, en het is maar een half uur. Het hangt allemaal af van de weersomstandigheden, misschien een beetje meer. Als u een auto als vervoermiddel kiest, wees dan bereid om slechts een uur onderweg te zijn.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/blankenberge-zeedijk-strand.html