AT webdesign
Image default
Vervoer en transport

Beste Waterdichte Elektrische Scooters met IP-classificaties

Veel elektrische scooter rijders kunnen willen plezier hebben en rijden in de regen. Echter, moet u zich bewust zijn van de mogelijkheden van uw elektrische scooter, en het risico betrokken zijn voordat venturing in de regen. De IP-classificatie van uw elektrische scooter kan hier ook een rol spelen. 

Alhoewel elektrische steps kopen niet lastig is, is het wel verstandig om te weten waar je op moet letten bij de aanschaf. Met de Onemile Scrambler S kun je er in ieder geval vanuit gaan dat je kiest voor een kwalitatief model. 

Dit artikel neemt u mee door verschillende onderwerpen, namelijk, wat is een IP-classificatie, wat is het verschil tussen waterdichte en waterbestendige elektrische scooters, kan ik mijn elektrische scooter rijden in de regen, veiligheid gewoonten die nodig zijn wanneer u uw elektrische scooter rijden in de regen, beste waterdichte en waterbestendige elektrische scooters beschikbaar in de VS, lijst van elektrische scooters met een hoge IP-classificatie, en veelgestelde vragen.

De IP rating

IP (Ingress Protection) rating is een vastgestelde norm en het geeft de bescherming aan die de apparatuur heeft tegen het binnendringen van stof en water.

Veel soorten apparatuur, waaronder uw elektrische scooter, heeft elektrische en elektronische eenheden / componenten (batterij, elektronische controles, draden, schakelaars, enz.) en deze elektrische en elektronische eenheden kunnen verslechteren en defect raken wanneer er stof of water in de apparatuur komt.

De IEC (Internationale Elektrotechnische Commissie) heeft de IP-classificaties vastgesteld, die de apparatuur classificeren op basis van haar weerstand tegen het binnendringen of binnendringen van stof of vloeistoffen. Deze classificaties worden algemeen toegepast in de industrie en de IP-classificatie informeert de koper over het product dat hij/zij koopt.

De IP-klasse wordt aangeduid met IP gevolgd door twee cijfers. Het eerste cijfer geeft de bescherming tegen vaste voorwerpen of deeltjes aan en wordt gewaardeerd op een schaal van 7, waarbij “0” staat voor “geen bescherming” tot “6” voor “geen binnendringing van stof”.

Het tweede cijfer geeft de bescherming van de uitrusting (elektrische scooter in ons geval) tegen vloeistoffen (inclusief water) aan en wordt gewaardeerd op een schaal van tien, waarbij “0” staat voor “geen bescherming” tot “9” voor “heet water onder hoge druk vanuit verschillende hoeken”.

De X

Als u een ‘X’ aantreft in plaats van het eerste of tweede cijfer, zoals IPX4, geeft dit aan dat de genoemde elektrische scooter alleen is getest op zijn weerstand tegen water en niet op stof.