AT webdesign
Image default
Vervoer en transport

Verhuizing met verhuisbedrijf naar een oude boerderij

Verhuizing met verhuisbedrijf naar een oude boerderij

Ben jij van plan om te verhuizen naar een boerderij van 100 jaar of ouder? Dan zijn er een aantal dingen die je beslist moet weten voor je gaat. Het zijn de dingen die niemand je over het algemeen verteld, maar die we je niet willen onthouden. Allereerst raden we je aan te zoeken naar een erkend verhuisbedrijf Hoofddorp. Oomen Verhuizers heeft veel ervaring met verschillende verhuizingen naar uiteenlopende panden. Deze kennis kan handig zijn om te benutten.

Het eerste waar we je voor waarschuwen is dat het restaureren van oude boerderijen erg populair is geworden. Die dromerige, grootse oude huizen worden snel opgepikt door slimme, goed gefinancierde kopers zodra ze op de markt verschijnen. Het is daarom erg moeilijk om goedkope boerderijen te vinden die gemakkelijk te renoveren zijn.

Een andere belangrijke factor om rekening mee te houden heeft betrekking op de bestemming die op de grond ligt. Boerderijen met bijhorende winkels, openbare graanmolens of grote melkveebedrijven kunnen gedeeltelijk commerciële zones hebben, terwijl de familieboerderij wordt gezien als landelijk of residentieel. Deze bestemming is bepalend voor type vergunningen, verzekeringen en infrastructuur. Deze bestemming kan ook van invloed zijn op de financieringsaanvraag. Houd hier dus rekening mee en zoek dit van te voren met je verhuizer uit.

Tot slot benadrukken wij hoe belangrijk het is om de fundering te checken alvorens je tot aanschaf over gaat. Over het algemeen kan de fundering niet worden hersteld of is dit een prijzige operatie. Er is bij het herstel een reëel risico dat het huis instort. Indien je de fundering niet herstelt kan het huis tegen de vlakte gaan bij de eerst volgende storm. Kostenramingen voor een nieuwe fundering en verhuizing van het huis kunnen de aankoopprijs verdubbelden waardoor een goede deal toch een kostbare en risicovolle investering wordt.

Als je nog steeds een oude boerderij overweegt, realiseer je dan dat het veel werk zal zijn om het huis van je dromen te verwezenlijken. Onderschat nooit de kosten en tijd die ermee gemoeid zijn.

https://oomenverhuizers.nl/